Daniela Mușet: Ciel et Terre virés à l’envers

Curcubeul, simbol al unui mesaj de speranță în timpul pandemiei, se regăsește în lucrarea Ciel et Terre virés à l’envers (30”x40”), realizată cu culori acrilice pe pânză. Curcubeul Danielei Mușet ia o formă turbionară ce se dirijează către un epicentru, Terra, reprezentată cu niște formațiuni de coronaviruși pe suprafață, ce de la înălțime pot fi interpretați și ca ramurile unor copaci. Sunt reunite în această imagine atât pericolul și gravitatea situației cât și speranța și solidaritatea umanității. Ça va bien aller!

Daniela Mușet – Ciel et Terre virés à l’envers.

Lucrarea este inclusă în expoziția virtuală a Asociației artiștilor din Saint-Laurent intitulată Les œuvres de la pandemie, unde veți întâlni și lucrări semnate de Valeria Gruia Rădulescu, Tatiana Șragăr și Anca Ciupitu.

Inspirată de aceste vremuri neobișnuite pe care le trăim, Daniela Mușet a creat un album în care, prin compoziție și culoare, surprinde diverse emoții pe care le trăiește și în care ne regăsim cu toții: speranță, îngrijorare, curaj, tristețe etc. Cu dimensiuni de 9”x12”, lucrările sunt realizate în acuarele, creion și cerneală pe hârtie Fabriano. Ele sunt reunite sub titlul sugestiv 101 émotions de la pandémie COVID-19.

Daniela Mușet – Confiance/Trust. 

Doina Falcon și Maggie Romanovici: Art Expo d’Art 2020

Cele două artiste participă la expoziția virtuală Art Expo d’Art 2020 a grupului The Artists’ Circle of West Island, care va dura până în data de 20 iunie.

Maggie Romanovici semnează lucrările Birth of the Universe (11”x14”) și Enchanted Forest, (12”x12”), ambele în cerneală și alcool pe hârtie yupo. Aceasta este o hârtie sintetică non-poroasă, fără acid și cu un pH neutru, realizată în SUA din 100% polipropilenă. Hârtia yupo este o alternativă la hârtiile tradițională, fiind complet impermeabilă și rezistentă la pete. Artista a creat două viziuni abstracte / imaginative a ceea ce constituie infinitul universului și respectiv lumea de basm și vrajă a copilăriei.

Maggie Romanovici – Enchanted Forest.

Doina Falcon participă cu două tablouri, Impression of Spring (acrilic, 18”x24”) și Bali Enchanted Garden (media mixtă, 30”x42”). Amândouă tablourile sunt realizate cu spatula, în stil expresionist abstract, cu mișcări spontane, folosind combinații de culori care sugerează trăirea momentului.

Doina Falcon – Impression of Spring.

Doina Falcon participă de asemenea la expoziția virtuală EXPO Printemps 2020 Spring Show a artiștilor din Beaconsfield cu un tablou, Kiss Of White, executat în acrilic (18”x14”).

Valeria Gruia Rădulescu și Galeria Valmi

Galeria Valmi (1595 Ave Van Horne, Outremont) s-a închis în luna martie datorită pandemiei de coronavirus, însă proprietara ei, pictorița Valeria Gruia Rădulescu, a continuat să creeze, folosind acest timp de pauză pentru a reflecta asupra vieții sale artistice și surselor sale de inspirație. Noile lucrări semnate de Valeria Gruia Rădulescu sunt disponibile la valeriagruia.com.

Valeria Gruia Rădulescu – Orange, acuarelă, 11”x15”.

Din 25 mai Galeria Valmi se redeschide pentru cursurile de artă (într-un nou format, adaptat contextului actual), însă pentru moment, datorită necesității respectării regulilor de distanțare fizică, nu sunt programate expoziții și vernisaje. Galeria va găzdui totuși noi expoziții online.

Raluca Pilat, simbolul aripilor desfăcute

Raluca Pilat, pictoriță ce se înscrie în registrul postmodern și contemporan, a produs în această primăvară mai multe tablouri, printre care și o serie inspirată de coperta uneia din cărțile scrise de profesorul și îndrumătorul ei spiritual, Dr. Joe Dispenza (Supernatural – How common people are doing the uncommon).

Raluca Pilat folosește simbolul aripilor desfăcute pentru a sugera zborul și împlinirea spirituală (și legătura cu divinul), iar picturile ei pot fi văzute începând din 27 mai pe site-ul său oficial, ralucapilat.com, și pe pagina sa personală de Facebook@Raluca Pilat.

Tatiana Șragăr: flori, spiriduși și castelul simbol al Quebecului

Château Frontenac, o clădire simbol a Quebecului, adesea asociată cu emanciparea socială a acestei provincii, și curcubeul, simbolul speranței în aceste vremuri de pandemie, apar într-o admirabilă lucrare a pictoriței Tatiana Șragăr, intitulată Chateau Frontenac: ça va bien aller!

Tatiana ȘragărChateau Frontenac: ça va bien aller!

O serie de spiriduși în acuarelă, cu calități excepționale de ilustrație, vin să completeze picturile realizate de artistă în ultimele luni.

Tatiana Șragăr – Le Petit Prince, acuarelă, 28 x 20 cm.

Puteți, de asemenea, să admirați seria de flori în ulei semnată de Tatiana Șragăr, în care aceasta redă cu finețe florile sale preferate, într-un stil ușor impresionist, folosind adesea tehnici avansate.

Nota editorului:
Includem în această scurtă prezentare a câtorva dintre artistele de origine română din Montreal și pe autoarea articolului, pictorița Eva Halus. Artista are acum un nou spațiu dedicat creațiilor sale, în care, pentru moment, sunt incluse opt albume de pictură și alte medii artistice. Temele sunt diverse – flori, peisaje din natură sau citadine, păsări, artă textilă, colaje cu hârtie japoneză etc. – stilul este unic.

Eva Halus – African Violets, acuarelă.

CITIȚI ȘI:

Arta în vremea pandemiei: Ce evenimente, lecturi și piese muzicale ne propun artiștii români montrealezi
Muzeul de arte plastice din Montreal își redeschide porțile începând cu 6 iunie