Santé publique a înăsprit măsurile privind purtarea unei măști la exterior: masca este acum obligatorie atunci când două (sau mai multe) persoane care nu locuiesc la aceeași adresă se întâlnesc și desfășoară o activitate comună.

Până acum, masca trebuia purtată atunci când trei persoane participau împreună la o activitate în aer liber.

Măsura este în vigoare în zonele roșii și portocalii și se aplică oricărei persoane în vârstă de cel puțin 10 ani, cu excepția situațiilor în care participanții se află la o distanță de minim doi metri sau practică înotul și alte sporturi nautice.

Măsura se aplică inclusiv persoanelor care sunt în cuplu, dar nu locuiesc la aceeași adresă: atunci când desfășoară o activitate de agrement sau sport în exterior, acestea trebuie să poarte mască.

Bilanțul pandemiei în Quebec

Spitalizările sunt în continuare în creștere, în special cele la terapie intensivă, așa cum arată cele mai recente date de la Santé publique. 643 de persoane sunt în acest moment internate în spital cu COVID-19, cu 13 mai multe ca în ziua precedentă. Dintre acestea, 150 se află la terapie intensivă. O astfel de cifră privind internările în stare gravă nu s-a mai înregistrat în provincie din data de 7 februarie 2021.

Astăzi, 13 aprilie, au fost raportate 1,490 de noi îmbolnăviri și 12 decese.

Media de noi cazuri zilnice calculată pe o bază săptămânală este de 1,562 – o creștere de 29%.

Cele mai afectate zone sunt Capitale-Nationale, Chaudière-Appalaches și Outaouais.

Drept urmare, guvernul Legault a anunțat astăzi prelungirea măsurilor sanitare speciale în orașele Quebec, Lévis și Gatineau, precum și în toate municipalitățile din Chaudière-Appalaches și Outaouais, până pe 25 aprilie inclusiv.

Campania de vaccinare

56,000 de noi doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate, ceea ce ridică totalul la 2 milioane de la începutul campaniei de vaccinare. Astfel, 23,4% din populația Quebecului a fost până acum vaccinată cu o primă doză.

CITIȚI ȘI:

Montreal și Laval, din nou sub interdicție de circulaţie de la ora 20:00