Poșetele Claudiei Răfan sunt confecționate dintr-un material neobișnuit iar rezultatul este spectaculos și original.       

Prezentă adesea la târgurile artizanale și saloanele de modă din Montreal și împrejurimi, Claudia Elena Răfan este o creatoare al cărui nume trebuie să-l cunoașteți. Poșetele sale sunt confecționate manual, din hârtie de reviste. Da, ați citit bine, din hârtie! Poșetele Claudiei sunt făcute dintr-un material neobișnuit iar rezultatul este spectaculos și original. De diferite culori și dimensiuni, ele reflectă talentul și imaginația creatoarei, dar și migălosul lor proces de fabricație.

Acest proces începe cu recuperarea celor mai frumoase și calitative reviste. Urmează apoi trierea paginilor pe culori, tăierea lor la anumite dimensiuni și laminarea, după care fiecare bucată de hârtie este împăturită de șapte ori și introdusă într-o altă bucată de hârtie  astfel încât să formeze o coroană. Când toate coroanele sunt gata, Claudia le coase între ele cu ață de pescuit. „Procesul este unul lung și anevoios”, mărturisește ea, „dar în același timp și plin de satisfacție, căci nu aș fi crezut vreodată că pot avea atâta creativitate și că din munca mâinilor mele ar putea să iasă ceva atât de frumos și de apreciat. Poate să dureze între 10 și 30 de ore, depinde de mărimea și forma poșetei”.

O modalitate de a-și exprima creativitatea și un hobby la început, confecționarea acestor poșete s-a transformat, în doar doi, ani, într-un mic business de succes. Elementul catalizator: o sperietură la nivel de sănătate ce a avut darul de a pune lucrurile în perspectivă și care a ocazionat întâlnirea cu prima persoană – un medic – care, admirându-i poșeta, a sfătuit-o să încerce să-și vândă creațiile. Din fericire, sperietura medicală s-a dovedit a fi neîntemeiată, însă Claudia a ascultat sfatul medicului și în scurt timp și-a transformat pasiunea în business. Așa s-a născut By Hands From Claudia, al cărui moto,  inspirat de vorbele lui Coco Chanel „pour être irremplaçable, il faut être différent”, este „Fii unică! Fii diferită!”

Poșetele create de Claudia Răfan sunt într-adevăr unice și diferite. Atrag atenția și stârnesc curiozitatea. Le puteți vedea pe site-ul www.byhandsfromclaudia.com și pe Facebook și Instagram.

Ele sunt disponibile în următoarele buticuri/birouri:
■ Anne de Shalla Boutique & Stylisme – Signature Québécoises, 350 Saint-Paul Est, Montreal, (Vieux Port)
■ VIP Couture Boutique, 825 St-Laurent, Longueuil
■ Arcade Accounting, 3333 boul. Cavendish, Montreal
■ Le Packwood, 152 St Paul, Quebec