În fiecare sâmbătă până în data de 8 martie, Școala Junimea din Montreal prezintă o expoziție de mărțișoare unde publicul are posibilitatea să cumpere aceste simboluri ale primăverii confecționate chiar de elevii școlii. Pe lângă mărțișoare vor fi în vânzare și felicitări de Dragobete și Sf. Valentin și felicitări de 8 Martie. Informații despre materiale și preturi veți afla în cadrul expoziției.

De asemenea, în data de 25 februarie, între orele 14.00 – 15.30, Școala Junimea organizează un atelier de mărțișoare, care se va derula sub îndrumarea profesorilor de arte plastice. Pentru a vă înscrie (locurile sunt limitate) vizitați site-ul www.junimearomana.com. Taxa de participare este de 6$ și este menită să acopere materialele furnizate.

Atât atelierul cât și expoziția vor avea loc la Colegiul Brébeuf, acolo unde se țin cursurile școlii: 5625 Avenue Decelles, Montreal, H3T1W4, Pavillon Lalemant, Secteur D3. Parcarea este gratuită.

Pe lângă aceste activități dedicate tradiției mărțișorului, în luna februarie Școala Junimea vă invită la următoarele evenimente speciale:
■ 11 februarie: Omagiu Basarabiei și zilei de naștere a poetului Grigore Vieru, ediția a VII-a. Va fi prezentată expoziția „Sunt iarbă. Mai simplu nu pot fi”, precum și un medalion literar-artistic din creația poetului român născut dincolo de Prut.
■ 18 februarie: Despre sărbătoarea de Dragobete – tradiții și mitologie românească.