În perioada 27 august – 1 septembrie 2017 a avut loc în Kerry, Irlanda, Campionatul Mondial WKU (World Kickboxing and Karate Union). Echipa Jotaikido din Montreal, condusă de Shihan Ioan Opruț (7 Dan), a făcut parte din lotul canadian și a contribuit din plin la clasarea acestuia pe locul 3 în clasamentul mondial al medaliilor obținute.

Rezultatele recoltate sunt fără precedent în istoria Jotaikido-ului: 3 medalii de aur, 5 medalii de argint și 10 medalii de bronz. În total,18 medalii.

Cele 3 titluri de campion mondial au fost câștigate de Ioan Opruț, alături de 2 medalii de argint și una de bronz. Ele încununează cele 18 titluri care liderul echipei Jotaikido le-a obținut de-a lungul aniilor, pe podiumurile campionatelor mondiale și a cupelor mondiale.

Au revenit în Canada cu medalii următorii membri ai acestei echipe: Liliana Opruț – 2 medali de argint și una de bronz, Oana Maria Opruț – o medalie de argint și 6 de bronz, Mohamed Abjilini – o medalie de bronz și Vlad Lungu, aflat la prima sa participare la o astfel de competiție, tot o medalie de bronz, clasandu-se al treilea într-o grupă foarte dificilă.

Numărul de medalii câștigate de lotul canadian s-a ridicat la 96, dintre care 31 de aur, 20 de argint și 45 de bronz. Pe locul doi s-a situat SUA, cu un total de 193 de medialii (50 de aur, 53 de argint, 90 de bronz), iar pe locul întâi s-a clasat Germania, care a recoltat nu mai puțin de 328 de medalii (103, 95, 130).