Duminică, 7 mai, are loc la Montreal Salonul internațional de artă Artizana, în care
veți putea găsi obiecte inedite și cadouri ideale, de la decorații interioare, la bijuterii și accesorii, produse cosmetice, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte.

În data de 7 mai 2017, la centrul  Jeunesse Ukrainienne din Montreal, are loc cea de-a doua ediție a Salonului internațional de artă Artizana. La salon participă în jur de 40 de artizani, dintre care cinci sunt de origine română, nouă din Republica Moldova, iar restul din Rusia și Ucraina.

Organizatoarele – Marina Stavilă Josu, Liliana Surugiu (originare din Republica Moldova) și ucraineanca Olga Chebotanuk – invită publicul să susțină arta de artizanat, care îmbină tradiția cu idei și concepte noi de confecționare a unor produse diverse.

Ce puteți găsi la acest salon de artizanat? Bijuterii făcute de mână, ca cele confecționate de Mariana Tudor, Irina Petrenko (Iris Design), Liliana Surugiu (Bijouxcan), inspirate de pădurile boreale ale Canadei, Tatiana Rusu, care pune în valoare diverse materiale naturale precum coconi de mătase, etc.

Veți găsi și produse cosmetice naturale fabricate de Andreea Cocari (Naturia Cosmétiques Naturels) din plante și flori, precum și creme pentru piele, lumânări terapeutice din ceară de albine, săpunuri făcute la rece și săpunuri îmbrăcate în lână împâslită  cu un strat subțire de flori de levănțică, care pot fi folosite direct pe piele ca un excelent și foarte fin exfoliant, înlocuind buretele, confecționate de Carmen Cimpian. Tehnica împâslirii este cunoscută şi sub denumirea de „felting”, iar Nelly Rusu va oferi în cadrul salonului un atelier de inițiere în această tehnică.

Amintim de asemenea și poșetele împletite din hârtie de reviste (special tratată) ale Claudiei Rafan, creațiile din hârtie și felicitările personalizate ale Magdalenei Dote, articolele croșetate ale Marianei Luchian și Liliei Isamov – de la coliere, la poșete, la haine pentru copii și diverse alte accesorii, eșarfele și fularele din lână merinos, mătase naturală, in și chiar urzici făcute de Olga Saraevscaia-Sivaciuc, sau jucăriile din hârtie prezentate de compania Hartiatoys. Acestea constituie doar un eșantion al produselor pe care le veți putea admira și achiziționa în cadrul Salonului internațional Artizana.

Evenimentul va avea loc între orele 10.00 și 18.00. Centrul Jeunesse Ukrainienne din Montreal este situat la 3270 rue Baubien Est, H1X 3C9. Mai multe informații, precum și fotografii cu produsele expuse, veți putea găsi pe pagina Facebook Salon d’art international Artizana. Ne alăturăm organizatoarelor în a vă îndemna să mergeți și să vedeți frumusețile ce ies din mâinile acestor creatoare, căci artizanatul cere mult efort și dedicație.