Pasionați de muzica corală, membrii ansamblului vocal Gloria, în majoritate români, se reunesc de mai bine de 10 ani pentru susținerea unor concerte (în special primăvara și de Crăciun), sub îndrumarea plină de măiestrie a dirijoarei Galina Vîrlan.

În acest sezon, ansamblul vocal Gloria vă invită la concertul de Crăciun intitulat Armonii în jurul staulului, care va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, ora 19:30, la biserica St-Maxime din Laval (3700 boul. Levesque Ouest, Chomedey, Laval, H7V 1E8). Parcarea este gratuită. Același concert va fi prezentat și în data de 15 decembrie, orele 18:00, la biserica St-Ansgar din Montreal, în Notre-Dame-de-Grâce (4020 Grand Boulevard, H4B 2X5). Intrarea este liberă, cu contribuție benevolă, pentru ambele concerte.

Armonii în jurul staulului vă propune un voiaj în lumea armoniilor cântecelor tradiţionale şi contemporane de Crăciun, interpretate în română, franceză, engleză, spaniolă, rusă şi latină, care vă vor transporta în ambianța caldă şi festivă a sărbătorilor de iarnă. Piesele interpretate accapella sau acompaniate de pian îmbină armonios clasicul (For unto us a child is born și Apparaît splendeur de l’Éternel de Händel, Veni, veni Emanuel, un clasic latin sau Dans une étable obscure de Praetorius), cu tradiționalul de Crăciun (Kerst Gloria, un motet franțuzesc, sau Nino precioso, un cântec spaniol) și rezonanțele pieselor moderne (Cantate Domino de Mark Hayes, Christmas Grace de Ruth Elaine Schram sau Lumină din lumină de Mihai Bejinariu). Devenită tradiție, subliniem participarea celor mai mici dintre copiii membrilor corului, care vor interpreta câteva piese la clopoței și diferite instrumente de percuție.

În serile concertelor vor fi disponibile spre vânzare două din înregistrările ansamblului vocal Gloria: setul CD-DVD Nuit lumineuse, înregistrat în cocheta Chapelle Notre-Dame-de-Bon-Secours din Vieux-Port (15$), și un album CD intitulat Gloria in Excelsis, înregistrat în 2017 (15$). Ambele constituie un excelent cadou de Crăciun pentru iubitorii de colinde și de muzică corală în general. Info suplimentare: 514-999-9314.