Începând din data de 16 martie 2020, serviciile consulare care presupun prezența publicului în sediul Consulatului General al României la Montreal se suspendă pe o perioadă nedeterminată.

Decizia a fost luată ca urmare a măsurilor adoptate de către autoritățile statului roman și al celui de reședință în contextul evoluției epidemiei COVID-19 și în scopul protejării cetățenilor români.

Reluarea programului de lucru normal cu publicul va fi anunțată atât pe pagina de internet a oficiului consular, montreal.mae.ro, cât și prin notificare în conturile personale de pe www.econsulat.ro.

Consulatul precizează că va lua toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării cu celeritate a tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate.

Telefon pentru informaţii şi clarificări consulare: 514-876-1792 | 514-876-1095. E-mail exclusiv pentru informaţii consulare: contact@informatiiconsulare.ro. Informaţii consulare actualizate şi personalizate, privind toată gama de servicii consulare: informatiiconsulare.ro.

Telefon de urgență pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar): 438-520-1494.

Informații și solicitări de asistență consulară în contextul epidemiei COVID-19: 0040/21.431.2059. Acesta este un număr de telefon mobil de România cu tarif normal.

CITIȚI ȘI:

COVID-19: Esențialul informației