Există mai multe modalități de a ne face utili și de a contribui pentru ca împreună să trecem mai ușor prin momentele dificile create de această epidemie. Solidaritatea în cadrul comunității noastre este una dintre ele.

În primul rând, ajutăm respectând consemnele emise de autorități privind normele de prevenție menite să împiedice transmiterea noului coronavirus, de la spălatul des pe mâini, la limitarea ieșirilor, distanțare socială și respectarea izolării de 14 zile atunci când este cazul. Responsabilitatea individuală este esențială în acest moment, căci virusul circulă prin intermediul oamenilor.

Protejați-i pe cei predispuși riscului de complicații: persoanele în vârstă, cele cu boli cronice sau imunocompromise. Dacă aveți membri ai familiei, prieteni sau vecini în aceste categorii de vulnerabilitate oferiți-le ajutor în ceea ce privește aprovizionarea, pentru a limita cât mai mult riscul lor de expunere.

Guvernul Quebecului a lansat recent un apel către persoanele cu studii sau experiență în domeniul medical sau al serviciilor sociale care pot oferi o mână de ajutor în contextul epidemiei COVID-19. Dacă puteți acorda un astfel de ajutor, completați formularul Je contribue COVID-19, incluzând informațiile următoare:
● Nume și prenume
● Regiunea de muncă preferată
● Titlul postului pentru care puteți contribui
● Sectorul de activitate dorit
● Valabilitatea (sau nu) a licenței profesionale, dacă este cazul
● Număr de telefon și e-mail

O altă modalitate de întrajutorare a fost menționată de prim-ministrul Legault într-o conferință de presă: donarea de sânge. Pandemie sau nu, Héma-Québec are zilnic nevoie de 1,000 de donații sangvine. Măsuri suplimentare de selecție a donatorilor și de dezinfectare a fotoliilor de colectare au fost implementate datorită COVID-19. Toate informațiile necesare precum și datele următoarelor colecte sunt disponibile pe site-ul Héma-Québec.

Nu în ultimul rând, sprijiniți businessurile românești de aici. Încurajați antreprenorii români și cei care oferă servicii profesionale – practic nu există vreun domeniu în care să nu puteți beneficia, pe limba noastră, de competența și priceperea unui român. Cumpărați așadar românește!

CITIȚI ȘI:

Consulatul General al României la Montreal suspendă serviciile consulare care presupun prezența publicului în sediul său
COVID-19: Esențialul informației
COVID-19: Contagiozitate și rata mortalității
COVID-19: Ce funcționează și ce nu