Expoziția solo a Doinei Falcon, „Les paysages de mon âme”, este găzduită de restaurantul Dupond & Dupont (1297 Chemin Canora, Mont-Royal, H3P 2J4) din 4 iunie până pe 1 iulie 2024.

Artista prezintă zece tablouri care reflectă peisaje ce i s-au lipit de suflet de-a lungul timpului, întipărite pe retină și întrupate pe pânze.

„Éclat”, tabloul de mari dimensiuni (48″x30″, uleiuri pe pânză), ales și pentru afișul acestei expoziții, reprezintă brazi și munți în stil semi abstract, scăldați în lumina soarelui ce se reflectă în lacuri de munte.

„Automne” (30”x24″) este un peisaj de atmosferă. Executat în uleiuri pe pânză, cu un substrat de colaj pentru a crea o adâncime specială, tabloul înfățișează o atmosferă ușor misterioasă, prin lumina difuză a soarelui ce produce efecte coloristice printre nori, aurind trunchiurile copacilor ce se reflectă în apă.

„De l’été” (30″x24″) reprezintă un peisaj de vară, executat cu spatula și folosind acrilice pe pânză. Culorile de verde, galben, maroniu si albastru, se învolburează, prezentând o natură obosită de prea mult soare, într-o după amiază de vară târzie.

Alte câteva titluri din expoziție: „Forêts magiques”, „Famille de trois”, „Fleurs penchées”, „Crépuscule du soir dans la ville”, „Dans les collines” etc.

Expoziția poate fi vizitată zilnic până la orele 19:00. Artista vă invită să o întâlniți sâmbătă, 8 iunie, între orele 15:00 și 17:00.

Doina Falcon alături de tabloul său premiat „La vision du désir”.

Menționăm și faptul că între 22 și 28 aprilie a.c., Doina Falcon a participat la expoziția-concurs a CAPSQ (Cercle des Artistes Peintres et Sculpteurs du Québec), care a avut loc la Centrul Leonardo da Vinci. Lucrarea sa, „La vision du désir” (40”x30”), executată în acrilic, a fost recompensată cu medalia de argint.

Mai multe despre Doina Falcon la www.doina.ca.