La începutul lunii martie 2017, două mărțișoare literare vă sunt oferite de scriitoarele Melania Rusu Caragioiu și Eva Halus, care își vor lansa volumele „Pe igliță” și respectiv „Pour tous les voyages”.

Pour tous les voyages”, poezii de Eva Halus, Editura ASLRQ, Montreal, 2017, cu ilustrațiile autoarei (fotografii și desene).            

Joi, 2 martie, la Clubul de Aur al Asociației Culturale Române (ACR) vor avea loc două lansări de carte, care pun în perspectivă două viziuni feminine asupra vieții și iubirii. Autoarele, Melania Rusu Caragioiu și Eva Halus, ambele membre ACR și militante, fiecare în felul său, pentru drepturile femeilor și cultură, sunt nume cunoscute în cercurile literare și artistice românești din Montreal.

Melania Rusu Caragioiu va lansa cartea de sonete „Pe Igliță”, apărută la Editura Singur din Târgoviște, în 2015. Cartea este ilustrată de pictorul și caligraful Ioan Opruț iar tematica sa principală este iubirea, în toate formele ei ideale (de aproape, de țară, de Terra etc.).

Eva Halus lansează un volum de poezii în franceză intitulat „Pour tous les voyages”, apărut sub egida Asociației Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ) în ianuarie 2017. Iubirea are aici o dimensiune mai degrabă spirituală, căci voiajele la care titlul face referire sunt călătorii în „miezul lucrurilor”, spre o mai bună înțelegere a naturii umane în această aventură a cunoașterii care este viața. Prezentarea cărții va fi în română, iar poeziile vor fi citite în franceză, în original, cu o traducere în română. Lansarea îl are ca invitat de onoare pe poetul Adrian Erbiceanu, Președinte ASLRQ.

Această dublă lansare va avea loc la Centrul comunitar 6767 Côte-des-Neiges, sala 697, începând cu orele 16.00.