Între 16 și 18 februarie, la Galeria Valmi va avea loc expoziția intitulată „Vis de artist”, inițiată și pregătită de prof. Simona Răducea, care pune în valoare lucrările unora dintre elevii săi.

Expozanții sunt copii între 7 și 12 ani, ale căror lucrări în acuarelă, acrilic, creion sau tuș fac dovada pasiunii și dragostei pentru pictură pe care dna Simona Răducea le-a insuflat-o. Deja atrași de arta plastică, acești foarte tineri artiști și-au îmbunătățit tehnicile și cunoștințele în pictură grație cursurilor urmate.

Elevi la cursurile de pictură oferite de Simona Răducea.

Tablourile expuse sunt naturi statice, peisaje sau flori și sunt semnate de Marie-Alexandrine Jianu, Bianca Dușa, Sofia Turcanu, Gabriel Barabant – nume de care poate vom mai auzi în viitor.

Simona Răducea, pictoriță cu numeroase participări la expoziții și simpozioane, participă și ea cu câteva tablouri alături de elevii săi.

Prin intermediul acestei expoziții, Galeria Valmi – care aparține artistei de origine română Valeria Gruia – și prof. Simona Răducea doresc să încurajeze tinerele talente ale comunității noastre. Mai mult, „Vis de artist” este una din rarele ocazii la Montreal în care niște copii au ocazia să-și expună lucrările într-o galerie de artă.

Vernisajul este programat pentru sâmbătă, 17 februarie, ora 14:00. Galeria Valmi este situată la 595 Ave Van Horne, Montreal (Outremont), H2V 1L6.