La 25 august 2018, la Câmpul Românesc de la Val David (2220 Montée Predeal-Trudeau, Val David, QC, J0T 2N0), începând cu ora 12.00, se va desfășura cea de-a treia ediție a Festivalului Limbii Române, consacrată anul acesta Centenarului Unirii. În program: soliștii Marina Negruță, Olga și Andrei Ciorbă, Mariana Iliuțiu, Orchestra Rapsodia Română și invitați surpriză. Cu această ocazie, vor fi decernate o serie de medalii jubiliare și Diplome de Excelență „Centenarul Unirii” unor personalități din comunitate din domeniile artei, literaturii, mediului de afaceri.

Vor fi disponibile (contra cost) produse culinare tradiționale românești (mici, gulaș, cârnați etc.) și produse de patiserie. Intrarea este de 7$/mașină, 3$/persoană adultă; copiii intră gratuit.

În caz de ploaie, evenimentul se va desfășura în data de 26 august, în același loc. Dacă plouă și pe 26 august, Festivalul Limbii Române va avea loc la Montreal, în Sala Mare a Centrului comunitar 6767 Côte-des-Neiges.

Organizatori: Asociația Română din Canada, Comunitatea Românilor din Montérégie, Asociația Culturală Română, Comunitatea Moldovenilor din Quebec, Asociația Scriitorilor de Limba Română din Quebec, Asociația Artizana, Fundația Culturală Dor, Revista Pici Voinici, Asociația Scriitorilor Români din Canada, Cenaclul Eminescu, Academia Educativă din Montreal, Asociația Românilor din Laval, Asociația Tricolor.