Potrivit legii privind alegerile la dată fixă, pe 1 octombrie locuitorii Quebecului vor fi chemați la urne pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul provincial și a desemna partidul de guvernământ. Campania electorală se va declanșa în data de 23 august și va dura 39 de zile (în loc de obișnuitul 33).

Pe listele de candidați ale partidelor politice ce se vor lupta pentru votul dumneavoastră se află două românce: Adriana Dudaș, care candidează din partea Coalition Avenir Québec (CAQ) în circumscripția Fabre, și Bianca Bozsodi, care se prezintă pe listele partidului Citoyens au pouvoir du Québec în Laval-des-Rapides.

Adriana Dudaș este licențiată în sociologie, comunicații și științe politice (PhD). A lucrat ca asistent de cercetare, analist politic și asistent parlamentar și timp de mai mulți ani a deținut și coordonat propria sa afacere în domeniul comerțului cu amănuntul. În 2015 ea a fost candidata liberalilor federali în Repentigny.

Bianca Bozsodi are o diplomă în Business Administration de la Universitatea McGill și lucrează în domeniul construcțiilor, exersând o meserie non-tradițională pentru femei. La alegerile municipale de anul trecut ea a candidat pentru Action Laval, în Marc-Aurèle-Fortin.