Fotbalul nu are vârstă, iar dovada vie o reprezintă echipa România, care la categoria de vârstă 50+ a câștigat atât Cupa cât și Campionatul competiției organizate pe perioada de iarnă de Quebec Super League, la complexul sportiv Catalogna.

Cine nu are bătrâni să-și cumpere, spune o veche vorbă românească, iar „bătrânii” noștri o dovedesc din plin, câștigând an de an competiția de la categoria lor de vârstă.

Dacă acum 10-15 ani nici nu se punea problema ca echipa să nu fie 100% românească, totuși în ultimii ani au mai primit „pașaport românesc” (pe valoare bineînțeles) și jucători de alte naționalități.

Merită menționat faptul că echipa România a fost prima echipă de români care s-a înscris la Catalogna și care an de an s-a impus în fața irlandezilor, polonezilor, grecilor, italienilor, magrebienilor, latino etc. Fie c-a fost vorba de categoriile 35+, 40+ sau 50+, echipa s-a reinventat la fiecare sezon și a practicat un fotbal frumos, cursiv și câteodată chiar enervant de exact.

Din vechiul lot nu au mai rămas mulți jucători, însă numele echipei, la fel ca și tricourile naționalei, impun respect din punct de vedere fotbalistic la categoria 50+.

Iată componența echipei, de la stânga la dreapta: rândul de sus: Daran McLaughlin, Tudor Cantoneru (nea Doru), George Vasile (Gelu), George Guțescu (Georgică), Dragoș Iliescu, Ellie Khoury; rândul de jos: Eugen Lică, Aurel Preda (Ciupi), Alain Ross, Ozdemir Temur, Walter Lefort, Jozo Curkovic, Tim Ring (portar).