După 23 de ani canadieni, MARC-Marinescu Constantin a fost onorat pentru implicarea sa comunitară semnificativă și aportul important adus societăți canadiene la nivel cultural și artistic.

Medalia Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a ia fost înmânată designerului de bunuri culturale MARC-Marinescu Constantin la Montreal, în data de 30 august 2012, de către șeful Opoziției oficiale și liderul NPD, Thomas Muclair, care l-a prezentat astfel: „Domnul Marinescu este o persoană bine cunoscută. Dacă am avea un «Poet Laureate» versiunea artă în cartierul CDN-NDG, acesta ar fi domnul Marinescu. Mereu construind și creând și mereu partajând cu comunitatea.” Menționăm că expresia „Poet Laureate”, din latinescul poeta laureatus, este un titlu onorific acordat în mai multe țări, des acompaniat de funcții oficiale.

Certificatul și scrisoarea care însoțesc medalia acordată artistului sunt semnate de Guvernatorul General al Canadei, dl. David Johnston. În textul scrisorii se poate citi: „Oferindu-vă această distincție, vă mulțumesc pentru serviciile aduse concetățenilor dvs. și comunității canadiene. Aportul pe care l-ați adus națiunii merită cele mai înalte elogii și toată admirația noastră.”