La sfârşitul lunii iulie 2009, designerul MARC-Marinescu Constantin a fost onorat de către organizatorii celui mai mare festival de umor din lume, Juste pour Rire (Just for Laughs), cu un trofeu omagial pentru „contribuţia sa, timp de jumătate de secol, la umorul vizual”.

În 1999 MARC a conceput şi realizat trofeul Juste pour Rire cu care, de atunci, au fost recompensaţi 182 de artişti, printre care doar anul acesta se află nume precum John Cleese, Whoppie Goldberg sau Martin Short. „Sunt foarte mulţumit de privilegiul pe care l-am avut de a crea acest trofeu şi foarte mândru de a-l primi… înapoi, zece ani mai târziu. În 1999, văzând trofeul, un ziarist m-a întrebat cât timp mi-a luat să-l realizez. Răspunsul a fost simplu: 50 de ani! Era vârsta mea de atunci. Faptul că urme din creaţia mea se află răspândite prin lume mă flatează şi responsabilizează în acelaşi timp. Râsul e serios, mai serios decât pare!”, spune MARC-Marinescu Constantin.   

Juste pour Rire, cel mai mare festival internaţional de umor din lume, a împlinit  27 de ani de     existenţă. Festivalul are loc anual la Montreal iar de patru ani se desfăşoară şi la Nantes (Franţa), de doi ani la Toronto şi din 2009 în Statele Unite, la Chicago.

Marca Just for Laughs a devenit celebră pe plan global, inclusiv în România, odată cu crearea filmuleţelor (gag-urilor) în care oameni obişnuiţi sunt surprinşi, cu camera ascunsă, în situaţii amuzante. Aceste gaguri pot fi vizionate în peste 100 de ţări.

MARC-Marinescu Constantin s-a născut la Bucureşti în 1949 iar în 1989 s-a stabilit la Montreal, oraş care i-a decernat un Certificat d’Honneur în 2004 pentru contribuţia sa la viaţa socio-culturală.

Cum poate fi definit MARC? Cineast? Designer? Desenator? Sculptor? Umorist? Sau toate la un loc? Ştim că el dă sens non-sensului, transformă fundăturile în căi de acces liber, se joacă cu legea gravitaţiei şi funcţionalitatea obiectelor, face posibil imposibilul.