Pe 24 ianuarie 2017, Magda Popeanu, consilier municipal în districtul Côte-des-Neiges din partea Projet Montréal, a devenit vicepreședinta Consiliului municipal, înlocuind-o pe Valérie Plante.

Consiliul municipal este principalul for decizional al Montrealului, iar menirea sa este să asigure coerența activităților municipale la nivel financiar, strategic, cultural și de dezvoltare economică și comunitară. Consiliul municipal, format din 65 de aleși (primarul general, care este și primarul arondismentului Ville-Marie, 18 primari de arondisment şi 46 consilieri municipali) se reunește o dată pe lună iar ședințele sale sunt publice.

Magda Popeanu a fost aleasă în funcția de consilier pentru a reprezenta cetățenii din Côte-des-Neiges în 2013, devenind astfel primul consilier municipal de origine română din Montreal. Ea locuiește în arondismentul Côte-des-Neiges–Notre-Dame-de-Grâce din 1992 şi a fost președinta Projet Montréal din 2006 până în 2010. Ea este purtătoarea de cuvânt a acestei formațiuni politice privind femeile, strategia imobiliară și profilajul rasial.

Licențiată în inginerie electronică, Magda Popeanu s-a consacrat în ultimele două decenii învățământului şi facilitării schimburilor sociale şi profesionale în domeniul său de activitate. Este deținătoarea unui certificat de Formator pentru adulţi în mediul școlar și diplomată în Intervenție în formarea profesională şi Administrarea instituțiilor școlare.