Anca Ciupitu, un nume ce s-a afirmat în mediul artistic quebechez, a fost recompensată cu La Grande Distinction de către Cercle des artistes peintres et sculpteurs du Québec (CAPSQ) pentru lucrarea sa Le départ.

Le départ (unei pe pânză, 31×31 cm, peisaj imaginar) a fost inclusă în expoziția internațională La diversité dans l’art 2019 prezentată de CAPSQ în Franța (L’abbaye de Fontdouce, în Charente-Maritime), un eveniment anual ajuns la a 50-a ediție.

Au participat 62 de artiști, membri ai CAPSQ, care au expus 78 de lucrări, reprezentând o multitudine de tendințe și mediumuri. La Grande Distinction i-a fost acordată pictoriței de origine română pentru „autenticitatea lucrării și pentru contribuția sa la promovarea artei de aici pe scena internațională”.

Reamintim că în luna aprilie 2019, lucrarea Ancăi Ciupitu La vieille grange (ulei pe pânză, 31×31 cm) a primit mențiunea specială La Grande Distinction la cea de-a 34-a ediție a Concursului internațional de arte vizuale Son et Lumière al CAPSQ.

Anca Ciupitu expune adesea alături de nume de excepție ale picturii canadiene și quebecheze prin intermediului Galeriei Exhib-Art (2385 rue Guénette, Saint-Laurent), care o reprezintă. Artista face parte și din colectivul de artiști vizuali montrealezi intitulat Groupe M și este membră în Association des Artistes de St-Laurent.

Atât Le départ cât și La vieille grange pot fi văzute pe site-ul artistei.

CITIȚI ȘI:

Anca Ciupitu: Traces de notre passage