Ion Revenco este bine cunoscut în comunitatea de limba română din Montreal. Vine din partea de nord a Republicii Moldova, din satul Horești, Fălești (a nu se confunda cu satul Horăști, Gorj).  

Născut într-o familie de medici veterinari, a prins de mic copil dragostea de natură și faună locală. Una din primele sale pasiuni a fost fotografiatul, Ion considerând că aparatul foto îți oferă nenumărate ocazii de imortalizare a unor momente care, dacă nu sunt prinse aici și acum, se pierd pentru totdeauna. Fiind adolescent activ, implicat în diverse activități, precum cercul de dans, corul satului, cercul de șah etc, Ion și-a cumpărat primul său aparat foto în clasa a noua și în scurt timp a ajuns să fie fotograful școlii. Era invitat la diverse evenimente, fotografia colegi, peisaje, animale, dar specializarea sa au devenit portretele. Această activitate a început la un moment dat să-i aducă și un mic venit. Așa a fost pusă baza primei sale afaceri și i-a determinat în mare parte viitorul. Pentru că nu-i suficient să produci ceva de valoare, este la fel de important să poți vinde produsul, să devii o autoritate în domeniu și să-ți lărgești clientela pe măsură ce capeți o experiență tot mai bună.

Ion Revenco, consilier în securitate financiară. Telefon: 438-938-3738 | email: ion.revenco@agc.ia.ca.

Anume experiența școlară l-a determinat să-și descopere vocația și să aleagă viitoarea meserie, în domeniul economic. În 2006 absolvă Academia de Studii Economice din Chișinău, apoi face și un masterat, tot acolo. După care își începe cariera de specialist în antreprenoriat și comerț.

În anii studenției a întâlnit-o pe Victoria, colegă de facultate, pasionată și ea de  management și antreprenoriat. S-au căsători în 2008. Ambii au început activitatea în domeniul vânzărilor, susținându-se reciproc și trecând, împreună, prin toate perioadele, firești pentru o familie tânără care este în construirea  unei vieți interesante, asigurate, pline de momente frumoase. La scurt timp s-a născut primul copil, o fetiță dulce și plină de har.

Toate mergeau strună, numai că atmosfera din societate nu era deloc una prielnică afirmării pe care și-o doreau. Decizia de a emigra în Canada le-a venit firesc, după mai multe discuții cu prietenii și rudele care făcuseră deja acest pas important și le-au demonstrat că acolo, în cealaltă parte a globului, se poate clădi un trai mai bun și se poate asigura un viitor frumos pentru copii. 

Ion Revenco, om de afaceri de succes, tată și soț devotat și un membru activ al comunității noastre.

Primele două luni, în 2013, au fost destul de complicate, lucru firesc pentru noi veniți. Insuficiența cunoștințelor lingvistice, necunoașterea realităților locale, lipsa contactelor și a experienței de muncă au devenit pentru Ion o adevărată provocare. A avut momente când era gata să renunțe și să revină la baștină. Victoria i-a fost alături însă și l-a susținut în momentele cele mai grele, convingându-l să meargă înainte, să nu cedeze. Victoria a fost cea care l-a încurajat să facă studii la Colegiul LaSalle.

Studiile colegiale i-au dat lui Ion nu doar cunoștințe profesionale, lingvistice și practice, ci și un sentiment de încredere în forțele proprii. Activitatea sa în cadrul companiei Industrielle Alliance, începută în 2017, este una de succes, astăzi el fiind  director-adjunct de vânzări. Face ce știe  și ce-i place, are clienți fideli și mulțumiți. Victoria îi este în continuare alături și lucrează în același domeniu. Între timp s-a născut și băiatul. Soții se susțin reciproc și se ocupă împreună de educația celor doi copii care manifestă aptitudini deosebite în aceleași domenii în care s-au manifestat și părinții lor în tinerețe – șah, dansuri, artă. Fetița este deja campioană la șah pe provincia Quebec, băiatul este bun la dans și la cei cinci ani manifestă un talent peste medie.

Ion Revenco nu e doar om de afaceri de succes, un tată și un soț devotat, dar și un bun membru al comunității, participant activ la evenimente comunitare cu caracter cultural, caritabil sau artistic, susținător cu vorba și cu fapta al celor care au nevoie de ajutor. Comunitatea moldovenilor din Quebec îl cunoaște bine și din întâlnirile sale din timpul serviciilor consulare lunare, organizate de către Ambasada Republicii Moldova la Montreal la Centrul Comunitar din 6767 Côte-des-Neiges, când Ion vine să-i consilieze pe membrii comunității noastre pe diferite teme, alături de alți colegi din grupul celor cinci oameni de afaceri: Oleg Pacaleu, Mariana Ursachi, Natalia Tatarescu, Natalia Bodrug, specialiști în cele mai diferite domenii.

Astăzi Ion Revenco este bine pus pe picioare, este activ, pozitiv și gata să-i ajute pe cei care au nevoie. La întrebarea care ar fi principiile de bază pentru cei care vor să-și înceapă o carieră de succes, Ion răspunde: răbdarea și perseverența, iată cheia succesului. 

Dacă aveți nevoie de informații sau căutați un consilier în materie de securitate financiară și asigurări de persoane, sunați-l pe Ion Revenco. Veți găsi un profesionist care vă va răspunde prompt, competent și onest. Telefon: 438-938-3738 | email: ion.revenco@agc.ia.ca.

Acesta este un material publicitar.