Una dintre cele mai prolifice pictorițe montrealeze de origine română, Doina Falcon, participă în această perioadă la cinci expoziții colective.

Anul 2021 se anunță a fi unul bogat în expoziții pentru Doina Falcon. După o participare cu două tablouri florale la expoziția virtuală Surprises du printemps/Spring Surprises ca artistă invitată a Asociației artiștilor din Kirkland, între 21 aprilie și 21 mai 2021 Doina Falcon a fost selecționată pentru la expoziția colectivă Prendre Racine, ediția I. Tematica acestei expoziții este Itinérance et/ou Résilience (itineranță și/sau rezistență), iar unul din tablourile Doinei, Solitude, reprezintă un bărbat cu capul aplecat, copleșit de singurătate, lipsuri, gânduri, cu un colorit viu ce sugerează speranța.

Doina Falcon – „Solitude”, acrilic, 12”x9”.

Al doilea tablou semnat de Doina Falcon și inclus în această expoziție reprezintă o altă solitudine, un copac însingurat, care prin energia sa impunătoare este un prieten primitor (My Welcoming Friend).

Doina Falcon – „My Welcoming Friend”, acrilic, 10”x10”.

Expoziția este organizată de Coup de pinceaux, coups de ciseaux, un organism cu scop non-lucrativ care s-a asociat cu salonul de coafură Cam & Roro pentru a oferi tunsori gratuite persoanelor nevoiașe. Tablourile se vând la un preț fix, 50$ din prețul fiecărui tablou revenind Centrului St-James destinat itineranților. Expoziția are loc la adresa 4603 boul. Saint-Laurent și în galerie web.

Începând din această lună, Doina Falcon este membră a Galeriei Lenoir, situată în Vieux Montréal, la adresa 240 rue St Jacques Ouest. Până pe 30 aprilie, cinci tablouri în stil abstract ale pictoriței de origine română pot fi admirate în cadrul expoziției virtuale Art et Arts. Iată câteva titluri: Ochi, Explozie, Făcând loc pentru lucrurile bune, Bali, gradina magică. Tablourile sunt executate în tehnici mixte, colaj, ulei, acrilice, cu un colorit intens, caracteristic picturilor Doinei Falcon.

Doina Falcon – „Making Room for the Good Stuff”, colaj, 27”x20”.

Tot în lunile aprilie-mai, Doina participă cu două lucrări, Vino în pădurea mea și Soarele la răsărit, la expoziția de primăvară a grupului artiștilor din West Island, pe care o puteți vizita la: www.artistscirclewestisland.ca.

Doina Falcon – „Come into My Forest”, acrilic, 16”x12”.

În fine, pe parcursul întregii luni mai, Doina Falcon face parte dintre artiștii care vor expune în cadrul expoziției Printemps, organizată de ArtTram. Două dintre tablourile sale au fost selecționate pentru această expoziție.

Pentru mai multe informații, partajare de impresii și achiziționare de tablouri, puteți consulta site-ul web al artistei, la www.doina.ca, precum și pagina sa Facebook @Doina Falcon Artist, și contul Instagram, la www.instagram.com/doinafalconartist.