Testul aprobat de Santé Canada permite detectarea prezenței anticorpilor împotriva virusului SARS-CoV-2. El poate oferi autorităților din domeniul sănătății publice o mai bună înțelegere a răspândirii coronavirusului și a amplorii cazurilor asimptomatice, informații importante pentru gestionarea epidemiei în lunile următoare.

Pentru a depista anticorpii specifici pentru COVID-19, laboratoarele canadiene vor utiliza testul LIAISON fabricat de DiaSorin, o companie bazată în Italia.

Testarea serologică va ajuta la înțelegerea legăturii dintre un rezultat pozitiv la testului de anticorpi și protecția împotriva unei noi infecții.

Santé Canada preconizează să preleve și să analizeze cel puțin un milion de probe de sânge în următorii doi ani pentru a „monitoriza virusul în populația generală, dar și în grupuri specifice care prezintă un risc deosebit de infectare, precum personalul medical și persoanele în vârstă”. Analizele și monitorizarea vor fi făcute de către Grupul de lucru privind imunitatea la COVID-19, constituit de Ottawa pentru a înțelege mai bine cum se manifestă imunitatea la această boală.

Testul LIAISON a fost recent aprobat și în SUA de către FDA (Food and Drug Administration).

CITIȚI ȘI:

Este posibil să știm dacă o persoană a avut COVID-19 după ce s-a vindecat?