Suporterii englezi care vor merge la Campionatul Mondial din Rusia au fost avertizați de autoritățile britanice să nu arboreze drapelul național în locurile publice, pentru că ar putea fi interpretat ca un gest imperialist și ostil, scrie HotNews.ro.

În timpul Euro 2016, huliganii ruși au atacat fanii englezi în Marsilia, apoi au postat fotografii cu zeci de steaguri engleze „capturate”.

În total, 91 de fani englezi au interdicție pe stadioane din cauza violențelor care au avut loc în Franța. Alte 35 de persoane sunt în curs de investigare și ar putea fi interzise la Cupa Mondială, din cauza incidentelor din Amsterdam, dinaintea amicalului dintre Olanda și Anglia din luna martie.

Tensiunile sunt extrem de puternice între Marea Britanie și Rusia, după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale în orașul englez Salisbury, în luna martie a.c. Autoritățile britanice au acuzat Rusia de tentativă de ucidere, însă Moscova la negat vehement.

Rusia va găzdui ediția cu numărul 21 a Campionatului Mondial de fotbal, ce va debuta pe 14 iunie și se va încheia pe 15 iulie (finala la Moscova).

Rusia vs. Arabia Saudită va fi meciul de deschidere, pe stadionul Luzhniki din Moscova (capacitate 81.000 de locuri). Primul meci al Angliei va fi împotriva Tunisiei, la Volgograd, pe 18 iunie.