În data de 14 aprilie 2019 s-a desfășurat cu succes cea de-a VIII-a ediție a Târgului expoziție Artizana. Evenimentul a avut loc la Centrul comunitar 6767 Côte-des-Neiges din Montreal și a adunat un public interesat să descopere obiecte autentice, originale, create și executate de către artizani locali.

Au participat 22 de expozanți care și-au prezentat propriile produse și lucrări, executate manual cu multă măiestrie și pasiune: bijuterii, cosmetice naturale și produse de îngrijire a pielii și părului, preparate medicinale naturale, obiecte și sculpturi din lemn, picturi, broderii, cutii ornamentale, felicitări, miere de albine, eșarfe, încălțăminte croșetată și multe alte obiecte unice.

Copiilor le-a fost oferit un atelier creativ gratuit de împâslire a ouălor de Paști, animat de către Nely Rusu (Miora Fibres). Un moment deosebit a fost recitalul pe care interpreta Catalina Mirica l-a oferit audienței. Ea a prezentat un extras din spectacolul său „Les grands noms de la musique française”, acompaniată la pian de maestrul Nicolae Mărgineanu. Vocea sa superbă, repertoriul sublim și măiestria acompaniatorului au sedus publicul.

Toți vizitatorii au avut șansă să participe gratuit la tradiționala tombolă Artizana, iar cei cărăra le-a surâs norocul s-au ales cu cadouri minunate, printre care și o tabletă.

Echipa Artizana care a contribuit la succesul acestei ediții este formată din dr. Liliana Surugiu (președintă și co-fondatoare a asociației), Oleg Păcăleu și Ala Mîndîcanu. Albumul fotografic al evenimentului este semnat de Lilian Savin.

Puteți urmări activitatea Asociației Artizana pe pagina sa de Facebook@Association Artizana.