Expoziția „Oda bucuriei”, centrată pe tematica primăverii, a renașterii naturii și a sărbătorilor pascale, este găzduită de Consulatul General al României până pe 15 mai (expoziția a debutat în data de 5 aprilie, când a avut loc și vernisajul său).

Sunt expuse icoane, desene în creion și tuș, picturi în diverse tehnici (acuarelă, acrilic, pastel, grafit, tehnică mixtă, ulei), realizate de elevii Școlii Junimea Română din Montreal și profesorii Oprina-Felicia Dolea și Vladimir Midvichi.

Oprina-Felicia Dolea este o artistă multidisciplinară, de factură impresionistă, ce explorează pictura, ceramica și designul vestimentar. A câștigat mai mulți ani la rând premiul Grande distinction al concursului Son et Lumière din Montreal, atât la categoria Frontiere figurative, cât și Arte diverse. Din 2011 este directoarea artistică a organizației culturale ROSE-ART Laval, unde printre alte activități organizează un simpozion al artiștilor plastici din regiune.

Vladimir Midvichi este pictor de icoane și specialist în artă murală. Este fondatorul – alături de artista Aura Chiriac – a atelierului de arte vechi Valuarda din Montreal. Este, de asemenea, profesor de icoane, gravură, vitraliu, mozaic și arte decorative la atelierul său și la Institutul Périchorèse. De mai mulți ani Vladimir Midvichi este și președintele Asociației iconografilor și iconofililor din Quebec.

Consulatul General al României se află la adresa: 1010 Sherbrooke Ouest, sala 610, Montreal, H3A 2R7.

Cursurile Școlii Junimea au loc sâmbăta la Colegiul Brébeuf (5625 avenue Decelles, Montreal, H3T 1W4, Pavillon Lalemant, Secteur D3; parcare gratuită disponibilă) și se adresează copiilor și adolescenților între 4-18 ani (prématernelle, nivel primar și secondaire/liceu). Info suplimentare despre această expoziție și despre cursurile oferite de Școala Junimea, înscrieri și calendarul activităților extrașcolare la: www.junimearomana.com sau 514-884-6530.

CITIȚI ȘI:
Vladimir Midvichi: Expoziție de desene după model vivant

Ouăle pictate ale Aurei Chiriac – tradiție și modernitate la Atelierul Valuarda
Trei actori români din Canada în scurtmetrajul „Juste moi et toi” premiat la Berlinale 2019