În zilele de 22 și 23 aprilie 2023, Jeune Barreau de Montréal (JBM) oferă servicii gratuite în cadrul celei de-a 40-a ediții a clinicii sale juridice prin telefon.

Clinica juridică prin telefon, o inițiativă a Jeune Barreau de Montréal în parteneriat cu Baroul din Quebec și Centre d’accès à l’information juridique (CAIJ), va avea loc în zilele de 22 și 23 aprilie, între orele 9:00 și 16:00. Prin intermediul acestei clinici – care se ține de două ori pe an din 2009 – cetățenii pot beneficia, gratuit, de sfaturile juridice ale unui avocat sau notar.

Scopul acestei clinici juridice gratuite este de a lărgi accesul la justiție, una din misiunile fundamentale ale JBM.

Astfel, sunând la 1 844 779 6232 vă veți puteți informa asupra drepturilor pe care le aveți și a obligațiilor ce vă revin, precum și asupra soluțiilor disponibile pentru a preveni sau regla diverse diferende.

Puteți obține informații privind chestiuni juridice legate de familie, muncă, succesiuni, conflicte între vecini, drept penal sau criminal, proprietatea intelectuală, dreptul afacerilor etc.

Fondat în 1898, Jeune Barreau de Montréal reunește avocați care profesează de zece ani sau mai puțin. Numărând mai bine de 5,000 de membri, JBM este una din cele mai mari asociații de tineri avocați din lume. Pentru informații suplimentare despre această clinică juridică, precum și alte inițiative ale JDM, consultați site-ul www.ajbm.qc.ca, secțiunea „Services au public”