Galeria Valmi va găzdui în luna mai o nouă expoziție de grup, cu participarea mai multor pictori români din Montreal, cărora li se vor alătura și câțiva pictori quebechezi. Intitulată „Le Monde en couleurs”, expoziția va avea loc între 9 și 20 mai și va reuni lucrările a 21 de artiști: Ofelia Armașu, Ionuț Buruian, Paul Bergeron, Mihaela Boicu, Anca Ciupitu, Doina Falcon, Louise Grenier, Eva Halus, Lise Lavoie, Muguette Lemaire, Ionela Manolescu, Nicole Morand, Iulia Moraru-Murgulescu, Michel Murgulescu, Georgia Prinotakis, Valeria Gruia Rădulescu, Georgeta Sevan, Tatiana Sragar, Vicky Tarcău, Françoise Viau, Rodica Vinca.

După succesul primei expoziții de acest gen pe care Galeria Valmi a găzduit-o în 2014 („Palettes de couleurs”) și care s-a bucurat de participarea a 23 de artiști plastici de origine română din Montreal, Eva Halus, cea care a avut inițiativa organizării expoziției, și Valeria Gruia Rădulescu, proprietara galeriei, și-au propus să reediteze evenimentul.

Majoritatea artiștilor participanți sunt pictori profesioniști, cu multe expoziții personale și de grup la activ și cu un portofoliu bogat. Expoziția îl are ca invitat pe Ionuț Buruian, pictor român stabilit în Spania de peste 10 ani care cu această ocazie va expune pentru prima oară în Canada. Născut la Iași, Ionuț Buruian a studiat la Universitatea de Arte Frumoase din Murcia și a avut numeroase expoziții în Spania (Madrid, Barcelona, Alcante, Sevillia, Mojacar, etc.). Unele din tablourile sale abordează un stil expresionist, care, potrivit artistului, provine din contrastele sociale și rasiale pronunțate din Spania, altele, în special portretele, se remarcă prin realismul lor pictural. Multe din picturile și desenele sale nu se pot însă grupa într-un stil anume, căci, după cum el însuși spune, în glumă: „N-am stil, am  talent!”

Galeria Valmi, inaugurată în 2003, are în expoziția sa permanentă lucrările Valeriei Gruia Rădulescu și găzduiește frecvent expoziții de grup și individuale. Renovată în vara anului 2013, galeria este un spațiu expozițional modern, luminos, care dispune de ferestre mari pe două din laturile sale, oferind o vizibilitate perfectă.

Vernisajul expoziției „Le Monde en couleurs” va avea loc sâmbătă, 12 mai, între orele 14.00-17.00, în compania pictorilor expozanți. Galeria Valmi se află la 1595 Van Horne, Outremont, H2V 1L6.