Sabrina Vega, o campioană americană de gimnastică, a deschis o acţiune în justiţie împotriva soţilor Bela şi Marta Karolyi, legendarii antrenori români de origine maghiară stabiliţi din anul 1981 în Statele Unite, pe care îi acuză că nu au protejat-o împotriva fostului medic Larry Nassar, condamnat pentru agresiuni sexuale, informează AFP, potrivit Agerpres.

Sabrina Vega l-a acţionat în instanţă şi pe Nassar, precum şi USA Gymnastics – Federaţia americană de gimnastică – şi Comitetul olimpic american (USOC), afirmând că fostul medic al echipei SUA a abuzat-o de sute ori de când avea 12 ani.

În vârstă acum de 22 ani, gimnasta a precizat că multe dintre fapte s-au produs la ranch-ul texan al soţilor Karolyi, care servea drept centru de antrenament pentru lotul Statelor Unite.

„USA Gymnastics, USOC şi familia Karolyi nu m-au protejat nici pe mine şi nici pe celelalte sportive care s-au aflat în grija lor m și cred că ar trebui să fie consideraţi responsabili”, a declarat Sabrina Vega într-un comunicat. Ea a cerut a cerut despăgubiri de peste un milion de dolari.

Soţii Karolyi au declarat recent pentru postul de televiziune NBC că nu erau la curent cu acţiunile fostului medic Larry Nassar. Acesta a activat în perioada 1994-2016 în cadrul Federaţiei americane de gimnastică, al Comitetului Olimpic (USOC) şi al Universităţii de stat din Michigan. Nassar îşi va sfârşi zilele în închisoare, primind o pedeapsă de 175 de ani pentru agresarea a peste 100 de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal din istoria sportului american.