O asigurare imobiliară este esențială pentru protejarea bunurilor dvs. (mobile și obiecte de valoare) și pentru responsabilitatea civilă. Chiar dacă aveți impresia că obiectele dvs. nu valorează prea mult, ar fi probabil dificil să le înlocuiți dacă imobilul în care locuiți ar lua foc sau dacă ați fi victima unui furt.

Mai mult, ce ați face dacă ați provoca un incendiu în mod accidental în imobilul în care locuiți și ați fi considerat responsabil de pagubele rezultate? Ce s-ar întâmpla dacă o persoană s-ar răni alunecând la dumneavoastră acasă sau dacă o inundație cauzată de mașina dvs. de spălat ar produce pagube la vecini? O asigurare imobiliară poate să vă protejeze împotriva consecințelor financiare ale unor asemenea accidente.

Înainte de a semna pentru o asigurare, verificați la Autorité des marchés financiers (AMF) dacă persoana sau compania care vi-o oferă este autorizată să o facă. AMF este organismul mandatat de către guvernul Quebecului pentru a reglementa sectorul financiar provincial și a oferi asistență consumatorilor de produse și servicii financiare. Pentru a face o astfel de verificare contactați Centrul de informații AMF, la  1-877-525-0337, sau consultați Registre des entreprises et individus autorisés à exercer.

Pentru mai multe informații despre asigurări consultați site-ul AMF, la lautorite.qc.ca.

Acest articol informativ a fost publicat grație colaborării cu organismul ACCÉSSS – Alliance des communautés culturelles pour l’égalité dans la santé et les services sociaux. www.accesss.net | 514-287-1106.

CITIȚI ȘI:
Ați auzit de Autorité des marchés financiers?
Dacă pare prea frumos ca să fie adevărat, e posibil să fie o tentativă de fraudă