Echipa naţională de fotbal a Canadei (nr. 41 mondial în clasamentul FIFA) trece printr-o perioadă istorică la ora actuală, debutând cu un joc bun pe 23 noiembrie la mondialul din Qatar.

După ce a învins Japonia într-un meci amical de pregătire, Canada a pus în mare dificultate mai mult titrata Belgie, nr. 2 mondial în clasamentul FIFA.

Practic, deşi putea să deschidă scorul în primele minute ale partidei prin penaltiul ratat de Alphonso Davies, echipa frunzei de arțar a arătat maturitate prin jocul incisiv și colectiv practicat și, cu mai multă atenție din partea arbitrului, ar fi putut beneficia și de un al  doilea penalty în primele 45 minute ale partidei.

Dar cum fotbalul se joacă pe goluri, putem afirma că doar norocul și forma excelentă a unuia dintre cei mai buni portari din lume, Thibaut Courtois, a făcut ca Belgia să scape cu fața curată și să se impună, cu 1-0, printr-un joc de contra-atac.

Din punctul meu de vedere, sunt sigur că pentru a se califica mai departe, naționala Canadei își va vinde scump pielea în următoarele două meciuri din grupa sa, cu Croația (nr. 12 mondial în clasamentul FIFA) și Maroc (nr. 22 mondial în clasamentul FIFA), pe 27 noiembrie și respectiv 1 decembrie 2022.