Târgul de Crăciun din centrul Montrealului

FOTO: Grand Marché de Noël de Montréal / Facebook.

Deschis începând cu 19 noiembrie, Grand Marché de Noël se va desfășura până pe 31 decembrie în Place des festivals (1499 rue Jeanne-Mance, Quartier des spectacles). Anul acesta, 30 de chioșcuri întâmpină vizitatorii cu produse de la 75 de artizani locali și regionali – vinuri, delicatese culinare, cosmetice, bijuterii, decorații, accesorii vestimentare și alte produse ce vă pot inspira pentru cadourile de Crăciun. Instalațiile luminoase contribuie la crearea unei frumoase atmosfere, punctată de un program menit să îi bucure atât pe cei mari, cât și pe cei mici: dans, acrobații, marionete, teatru și spectacole de muzica tradițională, jazz sau folk.

Satul de Crăciun de la Piața Atwater și Târgul de Crăciun de la Jean-Talon

FOTO: Grand Marché de Noël de Montréal / Facebook.

De șapte ani, Place du Marché de la Piața Atwater (rue St-Ambroise, între St-Émilie și avenue Greene) se transformă într-un sătuc festiv pe perioada Sărbătorilor. Foc de tabără, arome delicioase, chioșcuri artizanale incredibile, cu o varietate de produse ce pot fi oferite de Crăciun, și programe muzicale vă așteaptă până duminică, 18 decembrie. În fiecare sâmbătă și duminică din perioada 26 noiembrie – 18 decembrie, Moș Crăciun va vizita acest Village de Noël între orele 14:00 – 17:00, spre bucuria celor mici.

La Piața Jean Talon (7070 avenue Henri-Julien) ne așteaptă un alt Târg de Crăciun, de pe 26 noiembrie până pe 18 decembrie. Artizanii locali își vor expune produsele – alimente, cosmetice, decorații, bijuterii, haine (inclusiv pentru câini și pisici) – în ingenioasele căsuțe amenajate în acest scop. Instalații festive, degustări și show-uri live cu muzică de Crăciun și muzică folclorică din Quebec vor întregi atmosfera acestui târg. Moș Crăciun va face o vizită pe 17 decembrie, între orele 13:00 și 16:00.

FOTO: Grand Marché de Noël de Montréal / Facebook.

Programele complete și alte detalii utile despre Grand Marché de Noël, Le Village de Noël și Marché de Noël de la Jean-Talon găsiți la www.noelmontreal.ca.

Moș Crăciun în Împărăția Crăciunului de la Complexe Desjardins

FOTO: Curtoazie Complexe Desjardins.

De pe 19 noiembrie și până pe 24 decembrie, Complexe Desjardins devine gazda lui Moș Crăciun și a Zânei Steluțelor. Pentru a-l întâlni în week-end (și a face fotografii, contra cost) trebuie să faceți o programare la fața locului începând cu ora 9:30. În cursul săptămânii nu e nevoie de programare. De notat că nu se pot face rezervări, nici online, nici în alt mod.

Numeroase alte activități gratuite – spectacolul Fontaine boréale, concerte (cor și orchestră), spectacole de dans, spectacole și animații pentru copii etc. – au loc în Grande-Place de la Complexul Desjardins în această perioadă pentru a crea ambianța magică a Sărbătorilor. Cei mici pot face și o plimbare cu trenulețul – biletul costă 2$ și se poate achiziționa la fața locului.

Toate detaliile sunt disponibile la: www.complexedesjardins.com.

Crăciunul în parc

O nouă ediție a festivalului Noël dans le parc va avea loc anul acesta între 3 și 31 decembrie, în Place Émilie-Gamelin (Berri colț cu Ste-Catherine, Montreal), în Parc des Compagnons-de-Saint-Laurent (1W5, 4365-4375 R. Cartier, Montreal, H2H 2N9) și Parc Lahaie (aflat la intersecția dintre avenue St-Laurent și rue Laurier, în Plateau-Mont-Royal). Toate activitățile sunt gratuite, de la concerte în aer liber cu artiști consacrați sau emergenți, la spectacole de dans, focuri de tabără, poezie, divertisment, spectacole pentru copii și multe altele. Cei mici vor fi fermecați de atmosfera de sărbătoare și numeroasele activități ce le sunt dedicate, iar cei mari vor retrăi magia Crăciunului din copilărie.

De Revelion, un program special va avea loc în Place Émilie-Gamelin, între orele 15:30 și 1:00. Show-uri live și muzică de toate genurile – de la cea tradiţională din Quebec și din diferite colțuri ale lumii, la trip-hop, house, disco, pop, soul, electro și dance.

Activitățile se vor ține indiferent de starea vremii, după cum precizează organizatorii. Programul pentru toată durata festivalului este disponibil la: www.noeldansleparc.com.