de Cătălin Ghiolțan

Sâmbătă, 14 decembrie, trupa Les Tarabostes prezintă concertul A venit și-aici Crăciunul. Evenimentul va avea loc la sala Sylvain Lelièvre a Colegiului Maisonneuve din Montreal.

Un concert de colinde cu aromă maramureșeană se pregătește pentru bucuria sufletelor noastre văduvite de lipsa celor dragi de acasă, mai ales în aceste momente de încărcătură emoțională maximă când se apropie Crăciunul. Protagoniștii acestui spectacol sunt trupa Les Tarabostes și invitații. Concertul, intitulat A venit și-aici Crăciunul, va avea loc în data de 14 decembrie, ora 18:00, la sala Sylvain Lelièvre a Colegiului Maisonneuve (3800 rue Sherbrooke Est, Montreal, H1X 2A2).

Alina Şomle, solista trupei, este probabil cea mai bună voce de colinde populare maramureșene de pe aceste meleaguri. Timbrul ei vocal și armoniile colindelor vor face posibilă pentru cei prezenți o călătorie fantastică pe tărâmurile de basm ale Maramureșului și Țării Oașului.

Cântecele de Crăciun interpretate cu o măiestrie incredibilă de George Şomle, solistul trupei Les Tarabostes, vor readuce spectatorii pe final de concert în realitatea noastră nord americană. Invitații Corina Maria Zosim, soprană, și Ionuț Rotariu, alături de câțiva alți invitați surpriză, vor aduce prin amprenta lor artistică un plus important la reușita concertului.

Mulţi dintre românii plecați duc dorul Crăciunului de acasă, iar acest spectacol promite să fie un balsam, o alinare sufletească. În seara de 14 decembrie, românii din Montreal îi vor colinda pe cei dragi de acasă, vor fi în comuniune cu ei şi le vor transmite acest mesaj emoţionant: A venit şi-aici Crăciunul. Vom fi din nou împreună, prin bucuria colindului, prin spiritualitatea noastră comună.

Trupa Les Tarabostes s-a născut acum șase ani din realitatea românilor emigranți în Quebec. Les Tarabostes au deschis spectacolul Phoenix Forever de la Montreal, arătându-ne, o dată în plus, faptul că avem artiști minunați aici în cadrul comunității noastre montrealeze, care merită tot suportul nostru.

Prețul unui bilet este de 25$/persoană; bilete VIP: 28$-30$; copiii sub 14 ani intră gratuit. Biletele se pot procura online aici. Info suplimentare: 514-967-3878, Petru Cotnăreanu.

Cătălin Ghiolțan este membru fondator şi liderul trupei Les Tarabostes, fondatorul și conducătorul Corului Sf. Pantelimon, compozitor și textier, aranjamente corale pentru cor mixt.

CITIȚI ȘI:

Târgul de Crăciun Artizana 2019 – Galerie foto
Festivalul Candela, a patra ediție – Galerie foto
O nouă statuie a poetului Mihai Eminescu a fost dezvelită la Montreal – Galerie foto