În data de 17 noiembrie 2019, la Centrul comunitar 6767 Côte-des-Neiges din Montreal s-a desfășurat cea de-a noua ediție a Târgului Artizana. 32 de expozanți și-au prezentat creațiile, de la obiecte decorative, la produse naturiste și produse de îngrijire a pielii și părului, bijuterii, accesorii vestimentare, ii și brâuri populare românești.

Ca și la edițiile precedente, Târgul de Crăciun Artizana 2019 s-a bucurat de o varietate de expozanți și un public numeros, atras de originalitatea produselor și dornic să încurajeze artizanii locali.

Și de data aceasta, organizatorii au inclus câteva elemente testate cu succes în cadrul târgurilor anterioare: ateliere pentru copii și adulți, tombolă (la care toți vizitatorii au avut șansa să participe și care a inclus două substanțiale cărți-cadou, precum și produse din partea mai multor artizani expozanți) și un moment muzical deosebit, grație interpretei Catalina Mirica. Catalina se află la a doua sa participare la Artizana, prezentând de data aceasta câteva extrase din apropiatul său concert de Crăciun, Rêve de Noël, care va avea loc la Montreal, la Centre Leonardo Da Vinci, pe 6 decembrie și în L’Assomption pe 12 decembrie.

Târgurile Artizana sunt evenimente bianuale create de români montrealezi pentru a pune în valoare artizani locali din diferite comunități. Echipa care le organizează este formată dr. Liliana Surugiu, Oleg Păcăleu și Ala Mîndîcanu. Pentru vizitatori intrarea este gratuită, iar pentru expozanți costurile de participare sunt modice. Info suplimentare: lsurugiu9@gmail.com | 514-342-2982 | pagina Facebook@Association Artizana.

Albumul fotografic al evenimentului a fost realizat de Lilian Savin.

CITIȚI ȘI:

Târgul Artizana: A opta ediție încheiată cu succes. Galerie foto
O nouă ediție a Târgului Artizana – Galerie foto
„Dor de ie”, un proiect ce pune în valoare portul popular românesc
Catalina Mirica, o stea în devenire a muzicii quebecheze și românești