Miercuri, 30 ianuarie 2019, Editura Hashtag în colaborare cu Universitatea McGill organizează o conferință pe tema romanului L’apprentissage du silence de Miruna Tarcău.

Evenimentul va avea loc în sala 210 a Pavilionului de Arte, Salon étudiant (853 Sherbrooke Ouest, Montreal, H3A 0G5), între orele 11:30-12:30, și va fi animat de Ruth Malka. Conferința se va desfășura în franceză, ca un dialog între Miruna Tarcău și Ruth Malka privind geneza acestui roman, al patrulea semnat de tânăra autoare. L’apprentissage du silence este deja disponibil pe site-ul librăriilor Renaud-Bray și Archambault. Intrarea este liberă.

Miruna Tarcău, scriitoare, jurnalistă și critic literar, a debutat la 16 ani cu romanul polițist L’Île du Diable (2006). A urmat apoi saga La Guerre des Titans cu volumele Le choix de Selenae și La naissance de l’élu, și trilogia The Rise to Power, toate în genul romanului de fantezie eroică. În prezent ea face un doctorat la Universitatea McGill în literatură franceză și publică frecvent cronici literare în reviste de specialitate.                       

Din decembrie 2017 Miruna Tarcău este directoare literară la Editura Hashtag din Montreal, o editură înființată de scriitoarea Felicia Mihali, căreia i s-au alăturat și Mirella Țărmure Vădean, cercetătoare interdisciplinară și scriitoare, și graficianul și ilustratorul Daniel Ursache.

  CITIȚI ȘI: Felicia Mihali: Romancierul cosmopolit

Semnalăm de asemenea faptul că luna ianuarie este una bogată în apariții pentru Editura Hashtag, căci din 14 ianuarie volumul de poezii Mon âme de Sébastien Emond se află în librării, iar din 21 ianuarie, alături de L’apprentissage du silence al Mirunei Tarcău, iubitorii de carte vor putea găsi și romanul Une deuxième chance pour Adam (apărut mai întâi în engleză în 2014 sub titlul A Second Chance) de Felicia Mihali.