Activitatea consulară de lucru cu publicul la sediul Consulatului General al României la Montreal (1010 Sherbrooke Ouest, birou 610, etaj 6, Montreal, H3A 2R7) se reia din data de 16 iulie 2020, după patru luni de întrerupere. Vor fi oferite următoarele:
● titluri de călătorie
● acte notariale
● supralegalizări
● adeverințe de cazier judiciar

Având în vedere măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 dispuse de autoritățile române și de cele locale și în scopul evitării aglomerației, accesul în clădire/sala de lucru cu publicul va fi permis doar pe bază de programare, accesând www.econsulat.ro.

Purtarea unei măștii și dezinfectarea mâinilor, atât la accesul în clădire, cât și anterior prezentării la ghișeu sunt obligatorii (recipiente cu soluție dezinfectantă sunt amplasate în holul clădirii și în sala de lucru cu publicul).

Pe lângă toate actele necesare (în original și copie) efectuării serviciului consular solicitat, este recomandat să aveți la dumneavoastră și propriul instrument de scris (pix, stilou).

Timpii de așteptare vor fi mai mari decât până acum, atât ca efect al respectării regulilor de mai sus, cât și pentru a permite dezinfectarea suprafețelor de lucru după fiecare solicitant de servicii consulare.

Telefoane pentru informații și clarificări consulare: 514-876-1792 | 514-876-1095. Email pentru informaţii consulare: contact@informatiiconsulare.ro.

Telefon de urgență pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, cu caracter de urgenţă, precum accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar: 438-520-1494.

Alte informații suplimentare: montreal.mae.ro/contact.