Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare la procesul său penal de la New York, transmite The New York Times.

Donald Trump a devenit primul președinte american condamnat penal, fiind găsit vinovat la procesul său din New York pentru falsificarea de documente cu scopul de a ascunde plăţi efectuate către Stormy Daniels, o vedetă de filme pentru adulți. Respectivele plăți au fost făcute pentru a acoperi scandalul sexual care amenința să-i deraieze campania prezidențială din 2016.

Donald Trump, care vizează al doilea mandat la Casa Albă, face față unei pedepse care poate varia de la probație la patru ani după gratii. Sentința va fi pronunțată pe 11 iulie, cu patru zile înainte de începerea Convenției Naționale Republicane, în cadrul căreia este așteptat ca Trump să primească nominalizarea la prezidențiale din partea Partidului republican.

Trump a indicat deja că intenționează să facă recurs.

Verdictul anunțat azi – și chiar și o pedeapsă cu închisoarea – nu îl împiedică însă să fie candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie sau să preia funcţia de președinte, dacă va câştiga alegerile.

În vârstă de 77 de ani, Trump se confruntă cu alte trei urmăriri penale, dar nu se aşteaptă ca acestea să ajungă la proces înainte de alegerile din 5 noiembrie.