Acest citat motivațional despre sport se potrivește foarte bine echipei de fotbal în șapte FC Moldova +35, formată din jucători originari din Republica Moldova.

Prin pasiunea și motivația membrilor, s-a creat în jurul a trei foşti jucători de performanță – Andrei Chirjul și Sergiu Darie de la Zimbrul Chișinău și Corneliu Popov de la Dacia Chișinău – o echipă ce face cinste comunității moldovenești în special și celei românești în general. 

Subliniez acest lucru, deoarece în recent încheiatul sezon de iarnă, echipa FC Moldova +35, cu o medie de vârstă de peste 40 de ani, a câștigat play off-ul și implicit a fost declarată campioana diviziei I a campionatului de fotbal în șapte organizat la Soccerplexe Catalogna de Quebec Super League, la categoria de vârstă de +35.

Iată componența acestei echipe, la finala play-off-ului (foto). Rândul de sus, de la stânga la dreapta: Andrei Chirjul, Iurii Tarasenko, Anatol Demian, Corneliu Popov, Dorin Vasilică, Evghenii Frolov. Rândul de jos, de la stânga la dreapta: Oleg Obada, Sergiu Darie, Marian Luca, Mihai Sili, Lilian Stah.

Echipa FC Moldova +35.

Demn de menționat este și faptul că fotbalul din comunitatea moldovenească din regiunea Montrealului s-a organizat prin membrii săi, încă din 2010, în asociația sportivă FC Moldova, ce are ca scop să stabilească relații de prietenie, colaborare și consolidare între membrii comunității și familiilor lor.

CITIȚI ȘI:

Echipa România 50+: Vârsta nu este o barieră. Este o limită pe care ți-o pui în mintea ta