Bătrânețea începe atunci când începi să te temi de ea, afirma renumitul lingvist George Pruteanu.

Membrii echipei de fotbal în șapte România +50, câștigătoare în sezonul de iarnă la categoria de vârstă peste 50 de ani a campionatul organizat de Quebec Soccer League, nu au acestă teamă, poate și pentru că practică sport – „rugăciunea trupului”, cum spunea Salvador Dali.

Vârsta nu a reprezentat o barieră pentru ei, însă succesul nu s-a întâmplat peste noapte. România +50, care se afla cu opt puncte în spatele echipei rivale Dacia, a revenit în stil de mare campioană, câștigând și confirmând vorba din popor care spune că succesul vine de obicei la cei care sunt ocupați să-l caute.

De cel putin cinci ani, această echipă domină fotbalul în șapte la nivel montrealez la categoria ei de vârstă, grație celor câțiva foști jucători de performanță în ligile inferioare ale campionatelor de dinainte de ’89, cărora li s-au alăturat și alți băieți inimoși și pasionați de sportul rege.

Iată care sunt membrii acestei echipe. Rândul de sus, de la stânga la dreapta: Doru Năstase, Dragoș Iliescu, George Vasile, Marin Butnaru, Tudor Cantoneru, Titus Lupei, Cătălin Alex Ghiță, Laurențiu Badea. Rândul de jos, de la stânga la dreapta: Jozo Curkovic, Issa Haijar, Lajos Zold, Nicu Moise, Aurel Preda și Leonard Cernica.

Echipa România +50.

Sperăm să-i vedem în această postură și la categoria de vârstă +60!

CITIȚI ȘI:

Echipa FC Moldova +35: Fără disciplină, succesul este imposibil