Patru artiști de origine română – Doina Falcon, Stanca Lonean, Nicolas Novak și Mircea Pop – participă la expoziția „Entre Nous”, care regrupează lucrările a 70 de artiști. Expoziția, vernisată la 12 ianuarie 2017, este găzduită de Maison Trestler (85 Chemin de la Commune, Vaudreuil-Dorion) până pe 12 martie.

Gravuri, picturi, sculpturi, fotografii – orice preferințe artistice ați avea, le veți putea găsi în această bogată expoziție, aflată la a 20-a ediție, căci toate stilurile, mediumurile și formatele sunt reprezentate. Expoziția impresionează așadar prin diversitatea și calitatea lucrărilor ce ocupă cele patru galerii de la Maison Trestler. În salonul Rainville, un perete cromatic negru, gri și alb se îmbină cu tematica arborilor și călătoriilor; în galeria Antoine-Aimé-Dorion, abstractul este alăturat naturii și apei; portretele sunt regrupate în galeria Iphigénie iar în galeria mică florile și diferitele texturi sunt în centrul atenției.

Artista Doina Falcon – un nume de care sperăm că ați auzit deja sau citit în paginile Accent Montreal, căci activitatea sa expozițională este bogată iar lucrările sale foarte apreciate – participă la această expoziție colectivă cu pictura „Unfolding” (36” x 36”, tehnici mixte), în stil abstract. Lucrarea se poate vedea și pe site-ul artistei, la www.doina.ca.

Doina Falcon.

Alți trei artiști români, despre care sperăm să avem ocazia să vorbim mai pe larg în viitorul apropiat, expun în cadrul expoziției „Entre Nous”: Mircea Pop, Nicolas Novak și Stanca Lonean, care  prezintă lucrarea AquaMarine (36” x 28”), câștigătoare a premiului II în primăvara trecută la concursul de artă al grupului MEAL (Mouvement d’Expression Artistique Libre). Vă puteți familiariza cu stilul pictoriței și fotografei Stanca Lonean vizitând pagina sa Facebook „Stanca Lonean Art”.

Pentru orarul și tarifele de vizitare a expoziției: www.trestler.qc.ca/expositions.