Artiștii de origine română se fac din ce mai cunoscuți și apreciați în mediul creativ quebechez. Ne bucurăm să vă semnalăm participarea pictorițelor Doina Falcon și Magdalena (Maggie) Romanovici, la expoziția colectivă Le Retour, prezentată de Galeria Ambigu din Montreal.

Expoziția Le Retour a fost pe simeze începând cu data de 22 august, când a avut loc și vernisajul, până pe 6 septembrie 2020, la Galeria Ambigu (1761 R. Atateken, Montreal, H2L 3L7). La expoziția de grup au participat 11 artiști, printre care două pictorițe de origine română, Doina Falcon și Magdalena Romanovici.

Doina, care pictează în stil expresionist abstract, a prezentat o nouă serie de cinci pânze, numită Vol et Survol. Tablourile pline de culoare, proaspăt ieșite de pe șevalet, au fost executate în acrilic. Artista a folosit în exclusivitate tehnica picturii cu spatula, aplicând numeroase straturi de vopsea. Tablourile înfățișează peisaje privite de la înălțime, ca și cum ar fi surprinse din zbor avântat de pasăre.

Doina Falcon alături de tablourile sale din cadrul expoziției Le Retour.

Magdalena (Maggie) Romanovici a trecut în ultimul an de la stilul figurativ la cel abstract. La expoziția Le Retour ea a participat cu o serie de cinci tablouri pline de culoare, executate cu tehnici mixte, cu vopsele cu efect de vitraliu folosind diferite texturi.

Maggie Romanovici și lucrările sale din expoziția Le Retour.

Vă invităm să explorați creațiile lor pe siturile www.maggieromanovici.art și doina.ca, menționând că cele două artiste sunt prezente și pe rețelele de socializare, pe Facebook la Doina Falcon Artist și respectiv MaggieArt, și pe Instagram @doinafalcon.

Alți artiști participanți la expoziția Le Retour: Véronique Beauchamp, Gent Bejko, Kastriot Dervishi, Maliheh Karami, Entela Konomi, Sabri Oktrova, Élisabeth Raymond și Rapi Sota.