Sâmbătă, 17 februarie, la Galeria Valmi din Montreal, a avut loc vernisajul expoziției intitulate „Vis de artist”.

O expoziție de scurtă durată (16-18 februarie), dar nu mai puțin importantă, căci ea a reunit lucrări în acuarelă, acrilic, creion sau tuș care înfățișează natură statică, peisaje sau flori, ale unor foarte tineri artiști din comunitate (copii între 7 și 12 ani), de care poate vom mai auzi în viitor ca artiști consacrați. Iată numele lor: Marie-Alexandrine Jianu, Bianca Dușa, Sofia Turcanu și Gabriel Barabant.

Expoziția a fost inițiată și pregătită de prof. Simona Răducea, pictoriță cu multiple participări la expoziții și simpozioane, care a expus câteva tablouri alături de elevii săi.

Vernisajul s-a bucurat de o participare numeroasă. Tinerii pictori au primit diplome și au vorbit despre realizarea lucrărilor expuse, iar Simona Răducea a oferit informații despre tehnicile folosite și temele abordate.

Vernisajul expoziției „Vis de artist”, 17 februarie 2024. Simona Răducea alături de Marie-Alexandrine Jianu, una din tinerele expozante.

„Pictura nu are vârstă. Dar are o singură condiție: să-ți placă ce faci”, a spus aceasta, promițând că expoziția „Vis de artist” este prima dintr-un șir lung de evenimente pe care le are în vedere pentru copiii pasionați de artă și nu numai.

Puteți obține mai multe detalii privind cursurile de pictură oferite de Simona Răducea la: 514-815-0628 sau prin email la simo.raducea@gmail.com. Înscrierile pentru sesiunea de primăvară/vară sunt în curs.