Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun Focul din Vatră are loc anul acesta în data de 15 decembrie, începând de la ora 18:00, în Sala mare a Centrului comunitar 6767 Côte-des-Neiges din Montreal.

Evenimentul are deja o frumoasă tradiție, fiind inițiat în 2016 de către Ala Beleavschi, ambasador al Republicii Moldova în Canada în perioada 2013-2021. Până în 2020, festivalul a cunoscut câteva ediții de succes la Montreal, iar anul acesta revine în forță grație eforturilor Asociației Culturale Române (ACR) și a Comunității Moldovenilor din Quebec (CMQ), cu sprijinul mai multor asociații comunitare românești din Montreal și împrejurimi, al Ambasadei Republicii Moldova în Canada și al Consulatului General al României la Montreal.

După cum precizează organizatorii, ediția 2023 stă sub semnul tinereții, al celei de-a doua generații de vorbitori de limbă română de aici. Colinde și muzică de diferite genuri, dansuri populare, obiceiuri de Crăciun, venirea lui Moș Crăciun încărcat de cadouri, grație numeroșilor comanditari care au contribuit la acest eveniment, iar după ora 20:00 muzică de dans pentru tineri – iată în câteva cuvinte ce rezervă spectatorilor programul Festivalului Focul din Vatră din 15 decembrie.

Își vor da concursul: soprana Marina Negruță, interpreta Maria Dandeș, asociația Tinerii Moldoveni din Quebec (TMQ), cu cântece și dansuri populare, ansamblul Hora condus de Florin Sălăjean și grupul vocal-instrumental de copii Armonia sub bagheta maestrului Nicolae Mărgineanu.

Sunt așteptate peste 250 de persoane, iar organizatorii speră să poată oferi cel puțin 100 de cadouri copiilor. Bilete: 20$/persoană. Transfer interac la cm.quebec.yahoo.com (număr de locuri limitat). Pentru informații suplimentare: 438-938-5690 sau 438-937-3608. Evenimentul pe Facebook.