După unda verde dată întrunirilor de 250 de persoane în locuri publice închise începând din 3 august, Quebecul permite și organizarea de evenimente în aer liber cu participarea aceluiași număr de persoane. Aceasta înseamnă că festivalurile și alte evenimente cu un public de până la 250 de spectatori sunt acum din nou permise în întreaga provincie, în spațiile publice exterioare.

Promotorii de festivaluri și evenimente își vor putea relua activitățile, cu condiția să se încadreze în directivele de sănătate publică, după cum a anunțat ministrul Turismului, Caroline Proulx. Respectarea numărului maxim de persoane admise, implementarea unor măsuri pentru ca distanța de doi metri între participanții care nu locuiesc la aceeași adresă să fie menținută, controlul asupra ieșirilor și intrărilor în site-ul unde are loc evenimentul, precum și încetarea acestuia atunci când respectarea regulilor devine imposibilă fac parte din responsabilitățile ce revin organizatorilor.

Noile reguli se aplică evenimentelor cu caracter social, comercial, religios, cultural și de divertisment. Practicarea sporturilor profesioniste este de asemenea permisă la exterior în spații publice, atâta timp cât regulile sanitare sunt respectate.

În cazul în care un festival se desfășoară în mai multe site-uri în aer liber, acestea trebuie să fie distincte, non-adiacente, cu zone de acces și așteptare diferite.

Limita de 250 de persoane nu se aplică în următoarele situații: evenimente sau activități în care participanții rămân în propriile autovehicule, ca de exemplu în cazul cine-parcurilor, manifestații pașnice, festivaluri sau evenimente cu mai multe site-uri distincte, non-adiacente, cu zone de acces și așteptare diferite.

CITIȚI ȘI:

Adunări publice: numărul de persoane crește la 250 în Quebec