Numărul maxim de persoane admise în locuri publice, atât în interior, cât și în aer liber, va crește de la 50 la 250 de persoane, începând de luni, 3 august.

Decizia guvernului provincial a fost luată „la recomandarea autorităților de sănătate publică”.

Noua regulă se aplică spațiilor publice precum săli de spectacole, teatre, cinematografe, arene sportive, lăcașuri de cult, săli de judecată, săli comunitare. Ea nu se aplică reuniunilor interioare sau exterioare dintr-o reședință privată. Limita pentru aceste adunări private rămâne în continuare la 10 persoane.

Evenimentele publice care vor găzdui până la 250 de persoane vor trebui să respecte liniile directoare stabilite de Santé publique, în special în ceea ce privește distanțarea fizică.

Astfel, în spațiile publice interioare, persoanele care stau în picioare vor trebui să mențină o distanță de 2 metri, pre cât posibil. Participanții așezați care nu provin din aceeași gospodărie trebuie să se afle la o distanță de 1,5 metri și toți cei peste 12 ani vor trebui să poarte o mască atunci când se deplasează.

La exterior, participanții vor trebui să respecte regula celor 2 metri, iar când acest lucru nu este posibil, să poarte o mască.

Festivalurile și marile evenimente în aer liber sunt însă interzise până pe 31 august.

CITIȚI ȘI:

Quebec: Unde și cum trebuie să purtăm o mască?