Federația Internațională de Tenis a publicat, pe site-ul său oficial, lista tuturor jucătorilor care au fost nevoiți să treacă peste testele anti-doping în 2017. Potrivit acestei liste, preluate de HotNews.ro, Simona Halep a fost testată de mai multe ori decât Maria Sharapova, în timp ce egalitatea a persistat în ceea ce-i privește pe Roger Federer și Rafael Nadal (ambii cel puțin de 14 ori).

Halep a fost testată între 4 și 6 dăți în timpul turneelor și de mai mult de 7 ori în afara competițiilor. De altfel, ea a fost printre sportivele cu cele mai multe teste în 2017.

Revenită pe teren în 2017, Maria Sharapova (suspendată pentru consum de meldonium) a fost testată de cel mult trei ori în timpul turneelor și de cel puțin șapte ori în afara acestora. Trebuie însă precizat faptul că rusoaica a avut drept de joc în meciurile oficiale la aproape jumătatea anului trecut.

Oficialii ITF nu le-au ocolit nici pe Sorana Cîrstea și Monica Niculescu. Prima fost nevoită să treacă peste cel puțin șapte teste în timpul competițiilor și tot de cel puțin de șapte ori în afara turneelor. Și Monica Niculescu se încadrează în aceeași categorie: 7+ cu 7+.

În ceea ce privește circuitul ATP, Roger Federer și Rafael Nadal, cei care practic și-au „împărțit” anul 2017, au fost testați în mod egal: 7+ cu 7+.

În total, ITF a anunțat că au fost efectuate 6.293 de teste în 2017 (urină și sânge). 3.489 au fost trecute în dreptul circuitului ATP. Aceste date nu includ însă și testele organizate de centrele anti-doping naționale.

Potrivit regulamentului ITF, sportivii ATP și WTA trebuie să anunțe zilnic în ce oraș se află, astfel încât să poată fi testați în orice moment.