Simona Halep va reveni, din data de 26 februarie, pe prima poziţie WTA, la patru săptămâni după ce a fost detronată de Caroline Wozniacki, notează Prosport.ro. Dacă în tenisul masculin revenirile rapide în fotoliul de lider sunt rarisime în mileniul al treilea, la nivelul WTA acest lucru surprinde mult mai puţin: pentru a 31-a oară în istorie, o sportivă a revenit pe locul întâi după doar patru săptămâni sau mai puţin.

Fanii tenisului s-au obişnuit deja cu schimbările într-un circuit în care constanţa este rar întâlnită între sportive – capitol la care însă Simona excelează, dar şi cu situaţiile bizare.

Pe 24 aprilie 2017, Serena Williams reuşea să o detroneze pe Angelique Kerber, deşi americanca era acasă, cu gândul mai mult la familie decât la tenis, fiind însărcinată încă din timpul Australian Open-ului. Kristina Mladenovic urca în Top 10 la capătul ediţiei 2018 a Australian Open-ului, deşi nu mai câştigase vreun meci de simplu din august 2017.

Revenirea Simonei Halep pe prima poziţie WTA are, de asemenea, doza sa de contradicţie. Ea și-a anunțat retragerea din turneul de la Doha din cauza agravării unei accidentări la picior, după ce își asigurase calificarea în semifinale. Vestea recâştigării primei poziţii a venit o zi mai târziu, în momentul în care Wozniacki a fost învinsă de Kvitova în semifinalele turneului. Iată explicația: daneza a ales ca în 2018 să dispute un singur turneu din dubla Dubai – Doha, în cadrul căreia se alternează an de an categoriile Premier 5 şi Premier. Dacă în 2017, cu câte o finală în fiecare dintre cele două turnee, daneza aduna 890 puncte, în 2018 Wozniacki a câştigat doar 350 de puncte pentru semifinala de la Doha (turneul mai valoros în acest sezon). Astfel, Wozniacki pierde puncte, în timp ce Simona nu a pierdut, pentru că nu avea de apărat puncte din 2017.

Cele mai rapide reveniri pe prima poziţie WTA au fost reuşite de Seleş, Graf, Sanchez Vicario, Davenport (de două ori), Hingis, Clijsters, Ivanovic, Serena Williams şi Wozniacki – toate acestea reuşind să îşi recâştige coroana după doar o săptămână. Ultima revenire după o singură săptămână pe prima poziţie a fost reuşită de Caroline Wozniacki, pe 21 februarie 2011.

Recordul recâştigării coroanei de lider mondial în tenisul feminin – 8 reveniri pe prima poziţie – este deţinut de Chris Evert şi Martina Navratilova.