Atelierul Artistes en herbe de la Centre des loisirs Mont-Royal, coordonat de artistul român Vladimir Midvichi și destinat copiilor și adolescenților, prezintă până pe 8 ianuarie 2020 o expoziție la biblioteca Reginald-J.-P.-Dawson.

Expoziția Jeunes artistes!, găzduită de spațiul expozițional al bibliotecii Reginald-J.-P.-Dawson din Mont-Royal (1967 boul. Graham, H3R 1G9) reunește 60 de lucrări cu temă liberă, rodul imaginației copiilor pregătiți de artistul român Vladimir Midvichi în cadrul atelierului Artistes en herbe.

Începută pe 6 decembrie, expoziția va dura până în 8 ianuarie 2020. Sunt prezentate desene, picturi și imprimerii pe matrițe de polistiren și plexiglas ale tinerilor artiști, lucrări realizate în cărbune, culori acrilice, pastel sec, pastel gras, acuarele și creioane colorate. Printre participanți se numără și patru copii de origine română: Diana Grigor, Anastasia Hogea, Gabriela Mălai și Thomas Roșca.

Cursurile atelierului Artistes en herbe se adresează copiilor între 5 și 15 ani. Sub îndrumarea lui Vladimir Midvichi, aceștia învață diferite tehnici de pictură și imprimerie și descoperă operele și tehnicile unor mari artiști care au marcat istoria artei. Metoda de predare este adaptată pe grupe de vârste: în cazul celor mai mici accentul se pune pe culoare și mai puțin pe noțiuni de structură, iar la grupele mai mari profesorul Midvichi introduce treptat noțiuni de compoziție, de redare a volumelor, luminilor, umbrelor și a perspectivei.

Vladimir Midvichi este pictor, iconograf, desenator și specialist în artă murală. Este fondatorul – alături de artista Aura Chiriac – a atelierului de arte vechi Valuarda din Montreal. Este, de asemenea, profesor de icoane, gravură, vitraliu, mozaic și arte decorative la atelierul său și la Institutul Périchorèse. Membru al TRAM (Table ronde sur l’art de Mont Royal) și RAAV (Regroupement des artistes en arts visuels du Québec), Vladimir Midvichi a câștigat premiul I la Salonul TRAM 2018, găzduit de primăria Mont-Royal. De mai mulți ani Vladimir Midvichi este și președintele Asociației iconografilor și iconofililor din Quebec.

Vladimir Midvichi, alături de lucrările copiilor de la atelierul Artistes en herbe, expuse la Biblioteca Reginald-J.-P.-Dawson din Mont-Royal.

CITIȚI ȘI:

Vladimir Midvichi: Expoziție de desene după model vivant
„Oda bucuriei”, o expoziție a elevilor și profesorilor de la Școala Junimea Română din Montreal