Maia Pacaleu este o specialistă apreciată în materie de manichiură, micropigmentare și nu numai, și o persoană respectată în comunitatea de limba română din Montreal și Laval. Pe lângă ocupația sa de bază în domeniul esteticii, Maia are și alte preocupări, la fel de interesante și unele chiar neobișnuite. Cine este Maia Pacaleu, de unde vine, care îi este parcursul personal și profesional, aflați în cele ce urmează.

Copilăria

S-a născut în satul Sculeni, raionul Ungheni, Republica Moldova. Mama sa, contabilă în sat și tatăl, inginer, s-au căsătorit devreme. Maia a apărut pe lume când mama avea puțin peste 17 ani, iar bunica avea doar 39. Și pentru că părinții Maiei, tineri fiind, au dorit să-și continue studiile, să capete o profesie, cea care s-a ocupat mai mult de educația sa a fost bunica, sau, cum o numea Maia cu dragoste, Băbica.

Băbica avea trei copii mari, printre care și mama Maiei, astfel că Măiuța a fost crescută ca al patrulea copil în familie. De bunică sunt legate cele mai frumoase amintiri din copilărie ale Maiei și bunica i-a format caracterul vesel, comunicativ, deschis spre lucruri noi, spre activități neașteptate. La 6 ani ea fost cea care i-a pus croșetul în mână, iar la 13 ani Maia a realizat primele sale lucrări la comandă.

FOTO: VIIA Photography.

Dragostea și familia

Cu soțul Oleg a făcut cunoștință la facultate. Maia făcea management, Oleg era la finanțe și contabilitate. Erau în anul patru. Povestea lor de dragoste a început fulgerător. După ce s-au întâlnit la un picnic, Oleg i-a propus prietenia, iar peste o lună și jumătate a urmat propunerea de căsătorie. Propunere refuzată de Maia care încă nu se gândea la măritiș. Însă Oleg nu era dintre cei care se lasă bătut cu una-cu două. Peste încă o luna și jumătate, Oleg a repetat propunerea. „Eu nu am timp să te aștept, vreau să te descopăr acum”. De data aceasta Maia a acceptat și așa a început pentru ei o nouă viață, plină de dragoste și de împliniri.

Sunt de aproape 18 ani împreună. Maia recunoaște că Oleg este marea dragoste a vieții sale și crede cu tărie că dragostea și respectul reciproc sunt cruciale pentru o familie trainică. „Oleg este prietenul meu cel mai bun”, spune Maia. Lui îi spune secretele, el e cel care știe s-o susțină la nevoie, cu vorba și cu fapta. Maia glumește: „jumătate din ce-i spun nu aude, iar jumătate uită pe loc, așa că nu mă tem că va povesti cuiva secretele mele”.

Maia alături de soțul său Oleg.

Pentru Maia dragostea înseamnă dăruire. Oleg a devenit parte din ea, e sufletul-pereche, e jumătatea ei cea mai puternică. Dacă pe fiul Ștefănel l-a născut pentru viitoarea lui dragoste, Oleg a fost născut pentru ea, consideră Maia. Îi spune: „te rog frumos, după reîncarnare să mă găsești, să mă căsătoresc tot cu tine”. 

Maia are un mare respect față de pasiunile lui Oleg pentru sport, modul sănătos de viață, activitățile din sfera imobiliarelor. Ștefănel merge pe urmele tatălui și are un viitor strălucit, crede Maia.

Canada

În Canada soții Pacaleu au venit în 2011. Aici Maia se simte acasă, aici s-a regăsit. Au o casă frumoasă, se înțeleg bine cu vecinii din cartier, iar Maia are o mare plăcere să-i servească cu pâine proaspăt scoasă din cuptor. Își amintește de un vecin mai ursuz care nu vorbea cu nimeni de pe strada lor. Oleg, ori de câte ori îl vedea, oprea mașina, ieșea, îl saluta, îi strângea mâna, îl întreba de sănătate. Maia îi ducea pâine proaspătă. Acum vecinul le este un bun prieten. Și așa e cu toți vecinii.

Desigur, primii ani au fost mai grei. În țară Oleg câștiga bine, a fost manager, apoi director și nici Maia nu se descurca rău cu serviciile de manichiură. Aici a trebuit s-o ia de la zero: au făcut menaj, livrări, vânzări etc. Dar nu regretă nimic și ar lua-o de la capăt dacă ar fi nevoie.

Ce apreciază Maia în Canada? 

Îi plac oamenii binevoitori, societatea în ansamblu. Au fost primiți aici cu inima deschisă. Au fost susținuți din capul locului, chiar dacă nu vorbeau franceza foarte bine. Maia compară sistemul canadian de imigrare cu cel din Republica Moldova și nu crede că imigranții ar fi primiți la fel de bine de societatea de acolo. Chiar dacă mai făcea greșeli de limbă, a avut mereu parte de înțelegere și răbdare din partea localnicilor.

Îi plac, de asemenea, parcurile amenajate și accesibile, îi place cum se simte aici familia ei. La început avea obiecții față de sistemul medical din Quebec. Asta până a avut nevoie de servicii urgente. A avut trei intervenții chirurgicale în cele mai bune condiții și asta a făcut-o să-și schimbe opinia.

Dacă ar fi fost să poată schimba ceva în viață, ar fi venit în Canada în primul an de căsătorie, adică în 2004.

Profesia. Manichiura

Pasiunea pentru îngrijirea unghiilor și manichiură i-a fost insuflată de mătușa sa. Era copilă când a venit la Chișinău de la țară, la mătușa Lilia. Aceasta s-a uitat la unghiile ei și i le-a curățat, spunându-i că pentru o fetiță este extrem de important să aibă unghiile curate și îngrijite. Procedura curățării unghiilor și efectul acesteia asupra felului cum arată mâinile au impresionat-o nespus pe Maia, care de la 10 ani își îngrijește unghiile singură. În anii studenției deja făcea manichiura tuturor colegelor sale. Nu câștiga mulți  bani din asta, era mai mult o pasiune, un talent special.

Lui Oleg îi plăcea această calitate a Maiei, de a avea mâinile și unghiile îngrijite, și a susținut pasiunea ei pentru manichiură. La început familia avea probleme financiare, ca orice cuplu tânăr. Lucrau ambii, fără pauză. În ultima lună de sarcină, soții Pacaleu au plătit ultimii 90$ pentru apartament, pentru că Maia dorea să nască fără datorii. La șase zile după venirea pe lume a lui Ștefănel, Maia a reînceput lucrul. Activitatea preferată a scos-o din depresia postnatală. Astăzi are o experiență de 16 ani de când câștigă bani din manichiură.

FOTO: Facebook@Pose D’Ongles Montréal Maia.

Micropigmentarea

Maia nu e omul rutinei. În Canada a descoperit o nouă direcție care îi aduce o mare satisfacție: micropigmentarea. Aceasta constă în introducerea unui pigment în stratul superficial al pielii. Este un machiaj semi-permanent, efectuat în zona sprâncenelor, a buzelor sau a pleoapei, cu scopul de a oferi chipului armonie și de a evidenția trăsăturile frumoase. Maia nu s-a oprit însă la procedurile de bază, adică la sprâncene, pleoape sau buze, ci a mers mai departe, învățând să pună și culoare în obraji. După procedura de micropigmentare clienta arată natural, nici nu se vede că i-a fost aplicată o tehnologie specială. 

Relația cu clientele

Maia este conștientă de punctele sale tari: pasiunea pentru profesie și relația cu clientela, bazată pe calificare, încredere și respect reciproc. Ea consideră că fiecare dintre clientele sale e o persoană extrem de importantă și deosebită. Cele care doresc să beneficieze de serviciile Maiei o pot contacta la: 438-938-5685.

Ar putea scrie o carte întreagă cu istorii feminine interesante. Dar secretele împărtășite de către cliente rămân taine la care nimeni nu are acces. Maia e conștientă că profesia ei nu îi conferă doar rolul de specialist în manichiură sau micropigmentare, ci și de psiholog sau terapeut în comunicare. Vizita la Maia este dublu apreciată de cliente, care venind pentru frumusețe pot și să-și povestească trăirile, să scape de stres, să facă schimb de opinii pe cele mai diferite teme. Își amintește  de un caz cu o clientă care era stresată că luase o amendă mare. Maia i-a zis zâmbind: „spune-i mulțumesc Domnului că ți-a luat în bani”. Au râs amândouă, iar clienta și-a revenit din stres pe loc.

Venind la Maia, femeile se simt altfel. După o oră de proceduri arată bine și se simt frumoase pentru ele însele și pentru cei din jur.

Happy

Dacă tot am vorbit de caracterul  inovator al Maiei, iată o altă latură a firii sale. Întrebată unde se vede peste cinci ani, Maia și-a destăinuit visul: vrea o casă mai departe de oraș, la munte, unde să crească câini de casă, iar în oraș să vină pentru a face manichiură și micropigmentare clientelor sale, ca să nu le ducă dorul.

Familia Pacaleu: Maia, Oleg, Ștefănel și Happy.

Pasiunea sa pentru câini s-a născut cu câțiva ani în urmă, când în familia lor a apărut Happy, o dulceață de Shih Tzu care astăzi e membru plenipotențiar al familiei Pacaleu și le aduce tuturor multă bucurie. Ocupându-se de Happy, Maia și-a descoperit pasiunea pentru câinii de casă. Vrea să devină educator part time pentru rasele Shih Tzu, MaltiPoo, Bichon Maltais și Yorkshire. Astăzi prietenii care au nevoie să plece undeva îi lasă în grijă cu toată încrederea cățelușii pentru perioade scurte.

Timpul liber

Care timp liber? Atunci când ai atâtea activități, una mai captivantă decât alta, nu simți cum trece ziua. Comunicarea cu familia, cu clientele și cu prietenii patrupezi o ajută să-și încarce bateriile și să fie mereu plină de energie.

Întrebată ce carte citește acum, Maia recunoaște că nu are timp de lecturi tradiționale, dar ascultă cu plăcere cărți audio. În timpul unor munci mai complexe, precum cusutul plăpumilor, Maia ascultă cărți ce țin de dezvoltarea personală, de subconștient, de comunicare. Cărțile preferate: Dale Carnegie „How to Stop Worrying and Start Living” și John Kehoe „Mind power”.

Care este relația sa cu mediul online? Foarte bună. YouTube este un izvor permanent de informație, iar pagina sa de pe Facebook, Pose D’Ongles Montréal Maia, îi oferă plăcerea comunicării cu un cerc larg de prieteni în clipele când nu este cu vreo clientă.

Sfaturi prețioase

Sfaturi prețioase de la Maia pentru doamne și domnițe: aveți grijă de sufletul vostru, fiți împăcate cu voi înșivă și cu lumea din jur, iertați și iertați-vă. Zâmbiți dimineața când vă uitați în oglindă, apoi zâmbiți-le celor din jur. Și veți vedea cât de frumoasă este viața și ce bucurii vă poate aduce fiecare clipă. Fericirea se citește în ochii femeii și o face să fie frumoasă. Iar Maia vine doar să scoată în evidență această frumusețe, oferind cu toată dragostea servicii calificate. „Fericirea ne face frumoase, iar gândirea pozitivă ne asigură armonia cu lumea din jur”, iată crezul Maiei Pacaleu.

Acesta este un material publicitar.

CITIȚI ȘI:

Cinci lucruri pe care nu le știați despre Oleg Pacaleu, curtier imobiliar