Masca va fi obligatorie în toate locurile publice închise din Montreal de la sfârșitul lunii iulie, a anunțat astăzi primărița orașului, Valérie Plante.

Prin urmare, magazinele, cinematografele, centrele comerciale, magazinele alimentare vor primi numai clienți care poartă mască. Data intrării în vigoare a acestei măsuri este luni, 27 iulie.

Reamintim că pentru transportul în comun, pe tot teritoriul Quebecului, purtarea unei măști va fi necesară începând cu 13 iulie.  

Tot astăzi a fost anunțat că purtarea unei măști va fi obligatorie în locurile publice interioare din Ottawa și estul provinciei Ontario începând cu 15 iulie.

În Toronto, din data de 2 iulie, accesul la transportul în comun este permis numai dacă o persoană poartă o mască de protecție.

Bilanțul COVID-19 în Quebec

74 de noi cazuri au fost raportate luni, 6 iulie. Totalul quebechezilor infectați de la începutul pandemiei se ridică acum la 55,937. Trei noi decese s-au adăugat bilanțului în ultimele 24 de ore, numărul celor decedați de COVID-19 în Quebec fiind de 5,577.

Spitalizările sunt într-o ușoară creștere, situându-se la 377, față de 371 în ziua precedentă. Din acest număr, 25 de persoane se află la terapie intensivă (-1).

CITIȚI ȘI:

Quebec: Măștile, obligatorii în transportul în comun de la jumătatea lunii iulie