Guvernul provincial intenționează să facă mai severe regulile de funcționare privind barurile în contextul pandemiei de COVID-19, pentru a evita noi cazuri de contaminare în aceste locuri. Autoritățile nu exclud amenzi date proprietarilor sau clienților, retragerea permiselor sau chiar închiderea unităților care nu respectă măsurile de sănătate publică în vigoare.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi la Montreal, ministrul Sănătății, Christian Dubé, a ținut să transmită „un mesaj foarte important” proprietarilor de baruri, plaje, piscine și alte asemenea locuri unde oamenii se pot întâlni: „Sunteți responsabili pentru aplicarea reglementărilor de sănătate publică”.

Noile măsuri ce se vor aplica barurilor și altor spații similare în materie de distanțare fizică și de protecție împotriva riscurilor de infecție cu COVID-19 vor fi anunțate de către guvern joi, 9 iulie.

Declarațiile ministrului Sănătății de astăzi survin după ce pe 5 iulie, Direcția de sănătate publică din Montérégie a lansat un apel pentru a repera clienții unui bar din centrul comercial Dix30 din Brossard, Mile Public House, unde cel puțin cinci persoane au fost contaminate cu noul coronavirus săptămâna trecută.

„Nu vom ezita să închidem astfel de baruri, dacă este necesar”, în caz de nerespectare a regulilor și multiplicare a infecțiilor, a atras atenția Christian Dubé.

„Nu este ceea ce vrem să facem, însă este suficient să vedem ce se întâmplă în unele state americane”, a mai spus ministrul, făcând referire la situația din SUA, unde în multe regiuni redeschiderea pripită a barurilor, restaurantelor și plajelor a făcut ca numărul de cazuri de COVID-19 să explodeze.

Reamintim că barurile, precum și parcurile acvatice și cele de distracții, spa-urile, sălile de jocuri și cazinourile s-au deschis în Quebec în data de 25 iunie. Plajele publice și private din provincie, piscinele, centrele de fitness și infrastructurile sportive interioare sunt accesibile începând din 22 iunie. În ceea ce privește restaurantele, acestea primesc clienți din 22 iunie în regiunea Montreal și din 15 iunie în restul Quebecului.

CITIȚI ȘI:

Masca va fi obligatorie la Montreal în spațiile publice închise
Quebec: Măștile, obligatorii în transportul în comun de la jumătatea lunii iulie